LJUBAV IZ SNOVA

Treća sreća! Snježane Mehun uskoro će uploviti u bračnu luku: ‘S Franzom sam svugdje sretna i ispunjena‘

Zagrebačka poduzetnica Snježana Mehun sa svojim zaručnikom Franzom Schillingerom provela je vikend u gradu romantike, što je uvertira za nadolazeće vjenčanje koje će u stilu filma "Mamma Mia!" biti održano na privatnom otočiću u Jadranu.

Izreka “živjeti se ne mora, ploviti se mora” itekako ima smisla za zagrebačku PR menadžericu i modnu dizajnericu Snježanu Mehun (50) i njezina zaručnika, Austrijanca Franza Schillingera (59). Jer osim što oboje obožavaju more, imaju dozvolu za vožnju brodova te su poslovno vezani uz nautiku, nedavno su i drugu godišnjicu veze proslavili “navigavajući” na ruti Molat - Sukošan - Lošinj - Rovinj - Venecija.

U jedan od najljepših svjetskih gradova uplovili su na petnaest metara dugačkom i osam metara širokom Franzovom brodu Lagoon 50, ali ne samo zato da bi slavili ljubav.

Snježana je, naime, na jahti snimala kampanju za svoju modnu marku Duchess - uz jedinstvenu panoramu Venecije kao kulisu - a vlasnik tvrtke Master Yachting, zastupnika luksuznih plovila Lagoon, Beneteau, Frauscher i Sanlorenzo, sudjelovao je na boat showu u Arsenalu.

Čitajte i: Ekskluzivne fotografije s krštenja sina Marije Husar Rimac: Maleni je prvi sakrament primio na zaista poseban dan

"Franz i ja smo mnogo puta posjetili Veneciju, ali tek sada zajedno. Uplovili smo brodom, za što nam je trebalo šest sati iz Rovinja. Brinulo me hoće li nas vrijeme poslužiti, no bila je bonaca i zato je doživljaj ulaska s morske strane bio još ljepši. Jedino što je naša strana Jadrana ipak bistrija od talijanske", kaže Snježana, koja je pronašla vremena i da Veneciju istraži s kopna. U predvečerje, kad je u gradu posebno romantično, s Franzom je obišla brojne znamenitosti poput Trga sv. Marka, Duždeve palače i mosta Rialto, a bili su i na večeri u luksuznom hotelu na privatnom otočiću San Clemente.

"U Veneciji je sada divno i zato što nema gužvi pa je opuštenije šetati čarobnim trgovima, uskim kamenim uličicama i mostovima kojih u gradu ima oko 400. No, zapravo je najvažnije da si u dobrom društvu, s osobom koja ti ne izaziva stres, jer u tom slučaju ne pomažu ni najromantičnija mjesta. A meni je s Franzom uvijek prekrasno. Nije mi važno gdje sam ako je on sa mnom. S njim sam svugdje sretna i ispunjena", govori Snježana, čija će ljubav s markantnim Bečaninom za nekoliko mjeseci doseći novu razinu. Potkraj ljeta će, kako nam otkrivaju, uploviti u bračnu luku - i to doslovno. Svadbenu ceremoniju i slavlje za oko 80 uzvanika organizirat će, naime, na privatnom jadranskom otočiću, a uzvanici će doploviti na brodovima i s mladencima feštati tri dana. Snježana i Franz su razmišljali i o tome da vjenčanje bude u Austriji, u bajkovitom dvorcu Ort na jezeru Traunsee, ali na kraju su ipak promijenili mišljenje. Često je posjećivala taj otočić u srednjoj Dalmaciji jer za nju ima neku posebnu energiju, čak je predlagala i Franzovim kćerima da ondje organiziraju vjenčanje, no kao da je bio njoj suđen. Tako će, šali se Snježana, umjesto automobila na njezinoj svadbi trubiti - brodovi.

image
Iako je organizirala nebrojeno mnogo javnih događanja, Snježana priznaje da joj je priprema svadbe pomalo stresna.
Zvonimir Ferina

"Htjeli smo da vjenčanje bude povezano s onime čime se Franz bavi, a i smatramo da je hrvatska obala jedinstvena. Na jelovniku će biti mediteranski specijaliteti, a glazba će zbog gostiju iz inozemstva biti i domaća i strana. Franz još traži bijelo odijelo, koje će vjerojatno kupiti u Beču jer ga nismo uspjeli pronaći u Veneciji, a vjenčanica mi se već izrađuje. Prema mojim uputama će je napraviti Tin Brišar, dizajner za Duchess, a bit će bijela i asimetrična. Imat će otvoreniji dekolte, korzetirani struk i lagani sirena kroj. Moj je stav da mladenka mora blistati od sreće, a ne zbog previše grandiozne haljine u obliku torte. Tin će napraviti i cvjetne aranžmane od mediteranskog bilja. Generalno bih rekla da će naša svadba nalikovati onoj iz filma “Mamma Mia!”", otkriva Snježana, dodajući kako će joj kuma biti Antea Kodžoman koju poznaje već 22 godine, otkako je bila Kraljica Hrvatske, a Franz je odabrao svog hrvatskog prijatelja, predsjednika HOO-a Zlatka Matešu.

Iako je organizirala nebrojeno mnogo javnih događanja, Snježana, koja će nakon vjenčanja imati samo prezime Schillinger, priznaje da joj je priprema svadbe pomalo stresna.

I njoj i njezinom odabraniku to će biti treće “da”. On iz prijašnjih brakova ima dvije kćeri i sina, rođenog na isti datum kad i Snježanin sin Dino.

Franza je upoznala u jesen 2018. na sajmu chartera u Zagrebu, vezu su započeli u svibnju 2019., a zaručili se 12. veljače ove godine na Maldivima. Bilo je to tijekom ceremonije plutajućeg doručka, a Snježana je na dar dobila dijamantni prsten iz stare bečke draguljarnice. Žive na relaciji Zagreb - Beč, vole iste stvari, poput sportskih aktivnosti u prirodi i kušanja specijaliteta u vrhunskim restoranima - iako rado jedu i doma. Franz obožava Snježaninu hobotnicu s krumpirima, a ona tradicionalnu austrijsku juhu s knedlama.

Čitajte i: Marija Husar Rimac ugostila nas uoči posebnog Uskrsa: 'Naš dom će biti ispunjen posebnom radošću i veseljem'

"Slažemo se u većini stvari. Ako se i porječka­mo, to je zato što sam ja spontana i ležerna, a on previše organiziran i detaljan. Ima zapisane sve rođendane dragih ljudi, trudi se da sve što napiše bude gramatički besprijekorno, čak i na društvenim mrežama, ali mu zato treba više vremena da nešto napravi. Ja u istom vremenu pošaljem mailove, skuham ručak i odradim trčanje u Maksimiru. No, možda ne bismo funkcionirali da smo isti. Franz kaže da mu se sviđa što sam vesela, zabavna i tako prirodna", smije se Snježana, koja sa zaručnikom komunicira na engleskom.

Kaže da se savršeno razumiju, često i bez izgovorene riječi, te da to što ne razgovaraju na materinjem jeziku ništa ne znači. S nekim je muškarcima, naime, bilo nerazumijevanja i kad se razgovaralo na hrvatskom. S Franzom je već tijekom prvog zajedničkog vikenda u Motovunu shvatila kakav je džentlmen jer je unajmio kuću umjesto hotelske sobe, a kad ju je prvi put primio za ruku dok su šetali po kiši u kabanicama, osjetila je da hodaju u istom ritmu.

Nije, stoga, ni sekunde dvojila treba li se udati za njega. Oboje su zaključili da je “to-to”, da su jedno drugom najveća ljubav i da će im treće vjenčanje biti i zadnje.

Linker
18. travanj 2024 16:31