Čestitka tati

U njihovu odnosu nisu uvijek ‘cvjetale ruže‘ jer ju je povrijedio: Popularna glumica zaboravila je tužne dane

Američka glumica i model, zvijezda serijala ‘Emily u Parizu‘ čestitala je 71. rođendan svome ocu, slavnom britanskom rokeru Philu Collinsu.

"Sretan rođendan, tata. Prošla su vremena kad si me držao za ručice noseći me na ramenima, ali me i dalje čvrsto grliš i ljubiš kad mi je to najpotrebnije. Ne provodimo više mnogo vremena zajedno, ali ti si još uvijek jedna od najvažnijih osoba u mom životu. Svejedno gledam li prepuna ponosa tvoje nastupe ili se doma smijemo igrajući društvene igre, zauvijek sam ti zahvalna na svim zajedničkim trenucima i sjećanjima koje dijelimo i koja nas povezuju. Hvala ti što si me nadahnuo da postanem žena kakva sam danas i što me podržavaš u svemu. Volim te od Zemlje do Mjeseca i natrag."

image

Tek rođena Lily u naručju svoga tate Phila Collinsa

ALAN DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Tako glasi rođendanska čestitka koju je svome ocu, slavnom britanskom rokeru Philu Collinsu (71) poslala njegova kći, 32-godišnja Lily Collins. Zvijezda televizijskog serijala "Emily u Parizu" u kojem igra naslovnu ulogu, svojim je riječima dirnula mnoge kolege, uz ostale i 30-godišnju glumicu Ashley Park, koja u popularnom serijalu igra Mindy Chen, najbolju prijateljicu Emily Cooper. Čestitkama se pridružio i Lilyn suprug Charlie McDowell, 38-godišnji američki redatelj i scenarist, s kojim se vjenčala lanjskog rujna u Coloradu.

image

Phil Collins s kćerima Lily i Joely na otkrivanju zvijezde na Stazi slavnih u Los Angelesu 1999.

PETER BROOKER/SHUTTERSTOCK

Usprkos dirljivim riječima i slatkim čestitkama u njihovom odnosu nisu uvijek cvjetale ruže. U autobiografiji "Bez filtera: to sam ja bez srama i bez žaljenja" objavljenoj prije pet godina opisala je njihov buran odnos i istovremeno oprostila svome ocu što ju je povrijedio. U poglavlju naslovljenom "Pismo svim očevima" Collins je napisala: "Moga oca često nije bilo kod kuće, pa sam kao djevojčica u najranijoj dobi postala jako zabrinuta da bi ga neka moja riječ ili postupak mogli dodatno povrijediti. Bojala sam se da bi - ako pomisli da sam ljuta na njega ili da ga ne volim - još rjeđe dolazio i provodio vrijeme sa mnom. No, prava je istina bila da sam bila ljuta, jer mi je bolno nedostajao i željela sam ga uz sebe."

image

Phil Collins na Azurnoj obali s kćeri Lily i sinovima Nicholasom i Matthewom 2009.

SPREAD PICTURES/MCP/SHUTTERSTOCK

Lily Collins je kasnije izjavila kako je osvijestila da njezine najdublje traume i tegobe vezane uz poremećaj prehrane svoje uzroke imaju u disfunkcionalnom odnosu njezinih roditelja.

Čitajte i: Novi život stare ‘glazbe‘: Alen Marin svojim hobijem i unikatnim lampama oduševljava sve više ljudi

"Nisi uvijek bio tata kakvog sam željela i sanjala. No, još je mnogo vremena pred nama i pozivam te da ga dobro iskoristimo. Zauvijek tvoja mala djevojčica, Lilly", napisala je u autobiografiji glumica, koja je treće dijete slavnog rokera i bubnjara.

image

Lily Collins lanjskog rujna se vjenčala s redateljem Charliejem McDowellom

PEOPLE PICTURE/RAYMOND/SHUTTERSTOCK

Phil Collins iz prvog braka s Kanađankom Andreom Bertorelli ima usvojenu kći Joely (49) i sina Simona, 45-godišnjeg glazbenika. Lilly Collins rođena je u njegovom drugom braku s Amerikankom Jill Tavelman, predsjednicom Kluba žena s Beverly Hillsa, a s prevoditeljicom Orianne Cevey ima sinove Nicholasa i Matthewa.

Linker
15. travanj 2024 10:24