spasimo mladi život

Velika humanitarna akcija za malenu Kiaru: Bori se sa zloćudnim tumorom, a spasiti je može samo liječenje u Americi

Sedmogodišnja Šibenčanka Kiara Goršić, kojoj je prije četiri mjeseca dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, bila je bezbrižno i veselo dijete - a sada, nakon operacije, zračenja i teške terapije, njezini roditelji pokušavaju prikupiti novac potreban za liječenje.

Dok u ružičastoj suknjici od tila i s krunom na glavi crta za stolom u dnevnoj sobi, djevojčica Kiara Goršić doima se poput bilo koje razigrane sedmogodišnjakinje. No, Kiarin život sve je samo ne bezbrižan. Krajem srpnja dijagnosticiran joj je zloćudni tumor na mozgu, a njezina borba ni izbliza nije gotova. Nakon što je dva mjeseca provela u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, gdje je podvrgnuta brojnim zračenjima, prošli se tjedan vratila kući u Šibenik.

Kiarina mama Matea (30) i tata Valentino (33) kažu da hrvatski liječnici više ne mogu ništa napraviti za njihovu kćer. Nesretnim roditeljima jedina nada je eksperimentalno liječenje u Americi, a za to trebaju veliku pomoć jer troškovi iznose oko pet milijuna dolara. U protekla dva mjeseca, otkako je za Kiaru pokrenut jedan od najvećih lanaca dobrote, prikupljena su brojna sredstva, no još nedovoljna da bi plavokosa djevojčica dobila priliku za život.

- Uključilo se doista mnogo ljudi iz svih dijelova Hrvatske. Posebno se trude naši sugrađani koji svaki tjedan organiziraju neku humanitarnu akciju za Kiaru.

Dosad su prikupili oko 10 milijuna kuna, no borba se nastavlja.

Otkako je Kiara prošli utorak otpuštena iz bolnice, njezini roditelji najteže se nose s neizvjesnošću. Rezultate nedavne terapije znat će početkom prosinca, no liječnici su ih odmah upozorili da se ne nadaju previše.

Kako bi Kiara dobila priliku za život, u tome joj možete pomoći i vi, a cijelu priču i sve podatke za uplatu pronađite u novom broju Glorije.

image

Produkcija Gloria

GLORIA

U novoj Gloriji osim zanimljivih i inspirativnih priča donosimo i Family mall kupone uz koje smo vam osigurali popuste do čak -50 posto!

U novoj Gloriji čitajte i ove teme:

Antonija šerić o gorućem pitanju - cijepljenju trudnica: 'uvjerena sam da je to najbolji način da majka zaštiti i sebe i dijete'

PRINCEZA CHARLENE Povratak nevjernom Albertu

ŽELJKO BEBEK Doživjeti stotu na selu

INGRID DIVKOVIĆ Dom je tamo gdje je srce

ZDRAVLJE psihologinja Anita Lauri Korajlija o samoozljeđivanju mladih

STIL ŽIVOTA Božićni izlog Saše Šekoranje

PUTOVANJE: MARRAKECH Spisateljica i komičarka Marijana Perinić u Maroku

FELJTON GRETA THUNBERG Autizam je njena moć

Linker
17. travanj 2024 05:24