čestitamo!

Veliki uspjeh i najveća sreća! Nakon premijere u Cannesu, dubrovačka redateljica rodila sina

Antoneta Alamat Kusijanović donijela je na svijet dječaka! U zagrebačkog poliklinici Podobnik dubrovačka redateljica rodila je pred Filmski festival u Puli, kojeg otvara njezini film "Murina".

Dubrovačka redateljica Antoneta Alamat Kusijanović bilježi proteklih mjeseci najljepše dane svoje karijere, a stigla joj je sada i najveća privatna sreća. Naime, nakon što je nedavno tik pred porod otišla na Filmski festival u Cannesu kako bi predvodila ekipu filma "Murina", Antoneta se vratila u Hrvatsku i, kako doznajemo, u petak poslijepodne na svijet donijela dječaka! Maleni je na svijet stigao u poliklinici Podobnik i tako spriječio mamu da sudjeluje na otvorenju Pulskog filmskog festivala, kojeg večeras otvara "Murina".

image
Premijeru u Cannesu Antoneta je imala tijekom posljednjih dana trudnoće.
Privatni album

Čitajte i: Dubrovačka redateljica u devetom mjesecu trudnoće zablistala u Cannesu: Njezin film ispunio dvoranu do posljednjeg mjesta

Čitajte i: Hrvatska ima film u Cannesu: Debitantska drama dubrovačke redateljice među svjetskom elitom

"Murina" je debitantska drama Antonete Alamat Kusijanović, a prati obiteljsku dramu šesnaestogodišnje Julije (Gracija Filipović). Njezin napeti odnos s opresivnim ocem Antom (Leon Lučev) doseže točku pucanja kada u njihov dom na izoliranom hrvatskom otoku stigne stari obiteljski prijatelj. Dok otac s njim pokušava sklopiti posao života, karizmatični gost Juliji nudi slobodu od militarističke egzistencije te u njoj budi revolt prema obitelji. Tijekom jednog vikenda ispunjenog velikim očekivanjima Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja.

image
TONCI PLAZIBAT/CROPIX

Film je izazvao interes stranih medija u Cannesu, pa je redateljica Alamat Kusijanović o njemu pričala za najprestižnije filmske časopise. Tako je u intervjuu za Variety progovorila o odrastanju u Dubrovniku, studiranju na prestižnom američkom sveučilištu Columbia, ali i što ju je potaknulo da snimi film o sukobu unutar patrijarhalne obitelji.

Linker
14. travanj 2024 02:37