Tom Cruise, John Travolta i Kelly Preston na okupljanju Scijentološke crkve 2013. godine sjedili su zajedno u prvom redu.
 James Borchuck / Zuma Press / Profimedia
Nisu ih slušali oko liječenja

Zastrašujuća učenja Scijentološke crkve! Nakon smrti supruge, Travolta bi ih navodno mogao napustiti

Glumica Thandie Newton prozvala je Toma Cruisea, a potom znakovito dobila od Katie Holmes zahtjev za praćenje na Instagramu. Novi detalji i oko uglednog scijentologa Johna Travolte. Kada je zdravlje supruge bilo u pitanju, nije slušao kontroverzna učenja i navodno se od te organizacije distancirao.

Scijentološka crkva i njezina kontroverzna učenja navodno su dozlogrdila glumcu Johnu Travolti. Iako je jedan od njihovih najpoznatijih svjetskih sljedbenika, strani mediji pišu da je nakon smrti njegove voljene supruge Kelly Preston, Travolta napravio odmak od scijentologije.

Glumica je, podsjetimo, preminula 12. srpnja nakon duge borbe s rakom dojke, koju je vodila u tišini. Odabrala je boriti se na takav način pa se uz podršku obitelji liječila na sve dostupne načine. Prošla je kroz brojne tretmane, među kojima su i kemoterapija te zračenja. Scijentolozi na taj odabir nisu gledali blagonaklono - jer se oni sami protive takvim tretmanima bolesnika. No, Travolta i njegova supruga odlučili su napraviti sve što je u njihovoj moći da bi ona ozdravila pa su slušali sve liječničke savjete.

Doktorima su Travolta i obitelj zahvalni zauvijek

Dan nakon njezine smrti Travolta se oglasio na Instagramu, a u objavi je potvrdio tužnu vijest i pritom se zahvalio ekipi Centra za liječenje raka Anderson, kao i drugim bolnicama koje su pomagale Kelly tijekom borbe s bolesti. Spomenuti zdravstveni centar najbolja je institucija za liječenje raka u Americi. "Moja obitelj i ja ćemo vječno biti zahvalni doktorima i medicinskim sestrama u Centru za liječenje raka Anderson, kao i drugim bolnicama koje su pomogle", napisao je glumac.

Upravo u tom njegovom istupu mnogi vide njegov odmak od učenja crkve koju prati desetljećima. Bivši članovi Scijentološke crkve ističu da je glumac time pokazao da je bolest i smrt njegove supruge bila obiteljska, a ne stvar dosadašnje mu vjere i zajednice kojoj su oboje pripadali. "Pokazao je da je to njegova privatna stvar, da nema veze sa scijentologijom", tvrdi nekadašnji član Scijentološke crkve Jeffrey Augustine za britanski Daily Mail.

CANNES, FRANCE - MAY 15:  (EDITORS NOTE: Image has been converted to black and white) Kelly Preston and John Travolta attend the screening of
Getty Images

O kontroverznim i zastrašujućim scijentološkim učenjima glumica Leah Remini govori godinama

Iako kruže glasine o raskolu između Travolte i scijentologa, nitko od njih nije komentirao međusobni odnos. Osnivač Scijentološke crkve u predavanju iz 1959. godine tvrdio je da se rak pojavljuje isključivo kao posljedica traume, energije ili teškog gubitka.

O stravičnim praksama Scijentološke crkve šuška se godinama, no tek rijetki se usude javno govoriti o metodama koje vrhovnici te organizacije koriste da bi zadržali svoje, redovito bogate (a često i slavne) članove. Jedna od onih koja se ne boji Scijentološke crkve je glumica Leah Remini, koja je kao bivša članica Scijentološke crkve snimila dokumentarnu seriju sa zastrašujućim detaljima svog, ali i tuđih iskustava iz sekte.

Los Angeles, CA  - Jennifer Lopez and BFF Leah Remini pose for a selfie with a fan while exiting Barneys New York this afternoon during a holiday shopping outing together. Leah grabs JLo's arm as she carefully goes down the stairs in her heels.

Pictured: Jennifer Lopez

BACKGRID USA 20 DECEMBER 2018, Image: 403705338, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI
Leah Remini navodno su Scijentolozi nagovarali da im dovede Jennifer Lopez, s kojom je bliska prijateljica. No, upravo je J.Lo bila glumici velika potpora kada je odlučila napustiti kult.

Tom Cruise ponovno na meti, bivša supruga podržava njegovu kritičarku

Iako nikada potvrđeno, javna je tajna da su glumice Nicole Kidman, a potom i Katie Holmes - napustile Toma Cruisea zbog njegove pretjerane predanosti scijentologiji.

Ovih dana glumica Thandie Newton medijima je ispričala da je s Cruiseom bilo nevjerojatno zahtjevno raditi kada su 2000. godine snimali "Nemoguću misiju II". Newton je ispričala da je Cruise bio pod konstantnim stresom, usto prilično neljubazan i težak za suradnju. Znakovito je što ju je nakon tih izjava odmah na Instagramu zapratila Tomova bivša supruga Katie Holmes, a javila se i Leah Remini koja je zbog scijentologije Cruisea javno prozivala više puta.

14-7-2020
Paramount / Planet / Profimedia
Tandie Newton i Tom Cruise u filmu 'Nemoguća misija 2' bili su glumački partneri.

Teško je i pretpostaviti što je Holmes prošla da bi se izvukla iz te organizacije i da bi napustila svog bivšeg supruga, koji je njihovo najpoznatije lice. Zna se da njihova kćerkica Suri s ocem nema kontakt, navodno jer njemu organizacija to brani. Katie, pak, živi iznimno privatno i pazi da se detalji o njezinom privatnom životu ne bi javno doznali, barem ne dok to ne postane neizbježno.

Čitajte i:

Preminula supruga Johna Travolte: 'Izabrala je svoju bitku voditi daleko od očiju javnosti'

Oproštaj koji slama srce! Kći Johna Travolte majci poručila: 'Nikad nisam upoznala nikog toliko hrabrog'

Scijentolozi natjerali djecu Nicole Kidman da zamrze majku

Slavna glumica rodila u potpunoj tišini: Za doktora nije bilo vremena, porodio me suprug

Linker
17. travanj 2024 17:09