OSVETA BIVŠE

Želi da mu prisjedne svaka kap! Angelina pronašla način kako da još više zagorča život Bradu

Šest godina nakon razvoda sprema se još jedan sudski proces između nepomirljivih bivših supružnika Angeline Jolie i Brada Pitta.

Njegovo se ime u njezinoj kući više ne spominje, barem ne u pozitivnom kontekstu, nakon šest godina sudskih natezanja o skrbništvu nad maloljetnom djecom Brad Pitt (58) i njegova bivša supruga Angelina Jolie (47) još su miljama daleko su od dogovora, a sad je na red, čini se, došla i nova sudska parnica.

image

Lani je promoviran šampanjac Fleur de Miraval rosé champagne ER2

CHAMPAGNE FLEUR DE MIRAVAL/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Osveta se, kažu ljudi, servira hladna, baš kao i vrhunsko vino koje na stol stiže dobro ohlađeno, a upravo se o vrhunskoj kapljici iz najboljih francuskih vinograda ovdje i radi.

image

Dvorac Miraval i pripadajuće vinograde kupili su 2008. i pokrenuli obiteljski biznis

STéPHANE LENHOF/CRYSTAL PICTURES/CRYSTAL PICTURES/PROFIMEDIA STéPHANE LENHOF/CRYSTAL PICTURES/CRYSTAL PICTURES/PROFIMEDIA

Riječ je, dakako, o zajedničkom vinskom biznisu koji su bivši supružnici skupa pokrenuli u južnoj Francuskoj prije 14 godina, kad su po cijeni od 28,4 milijuna dolara kupili dvorac Miraval s pripadajućim vinogradima. Bajkoviti dvorac koji se nalazi u mjestašcu Correns, sjeverno od gradića Brignolesa u departmanu Var, bio je njihova omiljena ljetna rezidencija u kojoj su provodili najviše vremena za svojih čestih boravaka na europskom kontinentu, a usput su uz pomoć vrhunskih enologa razvijali i vlastitu vinsku etiketu Chateau Miraval.

image

Šampanjac Fleur de Miraval poslužen je na gala partiju Governors Ball održanom povodom ovogodišnje dodjele Oscara

AMPAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Upravo su ta vina poslužena na njihovoj svadbi 2014. koja je održana, zar sumnjate, upravo u dvorcu Miraval. U vojnoj terminologiji to bi se zvalo prekomjerna upotreba sile u poslovnom svijetu riječ je o malicioznoj prodaji udjela vlasništva kompaniji sa zlim namjerama koja kako izgleda nema namjeru poštivati dobre običaje i dogovore.

image

S etiketom Château Miraval zakoračili su u svijet vrhunskih vina

KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK

Kad poslovni partneri postupaju u dobroj vjeri, onda svoj udjel uobičajeno prvo ponude suvlasnicima, a ako oni odbiju kupnju njihovog paketa, pokušavaju naći dogovor u najboljem interesu kompanije, a ako i tu ne postignu dogovor, što se uistinu rijetko događa jer nikome nije stalo da posao propadne, onda oglase prodaju svog udjela na tržište i prodaju ga onom tko ponudi - najviše.

Čitajte i: NOVA ULOGA KREŠE MIŠAKA: ‘DOŠAO JE ČOVJEK KOJI ME NE POZNAJE I TRAŽIO DA RADIM NEŠTO ŠTO MISLIM DA NE MOGU‘

Upravo to se dogodilo potkraj lanjske godine kad je Angelina Jolie kompaniji Tenute del Mondo, dijelu internacionalnog dvia Stoli Group, prodala svoj 50-postotni udjel za cijenu koja nije priopćena medijima i javnosti.

Sjedište grupe Stoli je u Luksemburgu, a u vlasništvu ruskoj oligarha Jurija Sheflera. Što se s njom u međuvremenu dogodilo u kontekstu sankcija Europske Unije protiv ruskih dužnosnika i biznismena zbog invazije Rusije na Ukrajinu široj javnosti nije poznato, ali se sigurno nije pozitivno odrazilo na njezino poslovanje u Europi i Sjedinjenim Državama, gdje se nalazi većina kupaca i zaljubljenika u kapljicu s etiketom Chateau Miraval.

image

Angelina Jolie i Brad Pitt: dani sreće su iza njih, a pred njima nova sudska bitka

DAVE ALLOCCA/STARPIX/SHUTTERSTOCK

Upućeni procjenjuju kako je vrijednost dvorca s pripradajućim vinskim podrumom i ostalim sadržajima u proteklih 14 godina znatno porasla - u kuloarima se govori da je dosegla tržišnu cijenu koja prelazi 160 milijuna dolara. I to ne samo zbog općeg rasta cijena na tržištu luksuznih nekretnenina, nego upravo zbog cijele priče začinjene holivudskim glamurom koja je o Miravalu komunicirana kroz Angelinu Jolie i Brada Pitta.

Kakav su dogovor imali Angelina Jolie i Brad Pitt prilikom kupnje dvorca i vinograda i jesu li pritom potpisali ikakav ugovor, tek ćemo doznati, jer je glumac upravo podigao sudsku tužbu protiv bivše supruge zbog prodaje udjela.

Podnesena je sudu u Los Angelesu, a u njoj se navodi da su supružnici imali dogovor da udjele u obiteljskoj kompaniji ni pod kojim uvjetima neće prodati trećoj strani bez prethodnog dovora.

Navodi se i da je većinu poslova oko brendiranja etikete odradio Brad Pitt, kojem je vinski biznis postao strast, a čiji su rezulat brojne nagrade, fenomenalne kritike i tržišno širenje njihova rosea.

image

Kćeri Zaharu i Vivienne mama je povela na premijeru filma 'Eternals' lanjskog listopada u Londonu

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

"Gopođa Jolie je prodaju obavila u tajnosti, bez namjere da o njoj obavijesti gospodina Pitta, čime su prekršena njegova prava i osporen njihov međusobni dogovor", navodi se u tužbi koja tek treba biti prihvaćena.

Čitajte i: TKO JE NJEZIN NOVI OBOŽAVATELJ? I JEDINI FRAJER KOJI SMIJE UĆI U AURU KRISTEN STEWART

Što će još sve isplivati u parnici u kojoj Pitt zahtijeva da se prodaja udjela njegove bivše supruge proglasi u cijelosti ništetnom, tek će se vidjeti.

image

Angelina Jolie s djecom Vivienne Jolie-Pitt, Zaharom Jolie-Pitt, Shiloh Jolie-Pitt i Knoxom Leonom Jolie-Pitt na londonskoj premijeri filma 'Maleficent: Mistress of Evil' 2019.

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Prema izvorima bliskim bivšem paru kap koja je prelila čašu Angeline Jolie bila je romantični provod Brada Pitta sa sad već bivšom djevojkom, njemačkom manekenkom Nicole Poturalski, s kojom se preklani u Miravalu ludo zabavljao. To je navodno bio okidač za njezinu odluku o prodaji vlastitog udjela koje Brad Pitt sa svojim odvjetničkim timom želi sudski osporiti.

image

Angelina Jolie i Brad Pitt na kanskom partiju 2007.

RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK

"Brad nikad neće odustati od borbe za djecu, ali niti za dvorac i vinograd", tvrde njegovi prijatelji.

U svakom slučaju očekuje nas još jedna sočna sudska priča.

Linker
18. travanj 2024 15:37