Kobni metak

Žena koja je grubo napala Aleca Baldwina na meti javnosti: ‘Baš ste neukusni. I jadni‘

Krajnje neprimjereno obratila se javno pristaša Donalda Trumpa pozivajući se na primjer ‘poetske pravde‘. Nije dugo trebalo čekati da zgrožena javnost reagira na ovakvu objavu i da je ultra konzervativna američka politička komentatorica, koja se naslađivala na Baldwinovoj nesreći - ukloni.

Holivudski glumac Alec Baldwin ne miri s činjenicom da je nehotice ubio majku devetogodišnjeg Androsa i suprugu samozatajnog kalifornijskog odvjetnika s harvardskom diplomom, Matthewa Hutchinsa. Dočekao ih je s predstavnicima producentske kuće "Rust Movie Productions LLC" kad su u petak stigli u Novi Meksiko i susreli se s Halyninim kolegama sa seta na beskrajno tužnoj komemoraciji, izvješćuju američki mediji. Sudeći po fotografijama snimljenim ispred motela u kojem su se otac i sin prijavili i nedugo potom odjavili jer su im predstavnici producentske kuće vjerojatno pronašli smještaj izvan dosega medija, dječak je pokušava ostaviti dojam da se, koliko je uopće moguće, uspijeva nositi sa strašnom situacijom. No premalen je za to. Kad se susreo s Alecom Baldwinom, uplakani glumac privukao ga je u zagrljaj onako kako bi zagrlio vlastito dijete. Izrazio je najdublje žaljenje Matthewu Hutchinsu kojeg je također zagrlio. Jer, što drugo može učiniti, što reći udovcu i dječaku koji je ostao bez mame nakon što je povukao kobni obarač?

image
Alec Baldwin u dubokoj je tuzi snažno zagrlio dječaka preminule snimateljice.
DSANCHEZ/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Alec Baldwin povlači se iz glume, suprug poginule snimateljice sa sinom stigao u Novi Meksiko: Ovo je najteže razdoblje za oboje

Mame više nema

Hutchins mora organizirati i posljednji ispraćaj supruge kad istražitelji dopuste preuzeti njezino tijelo, mora komunicirati s njezinom obitelji - šokiranim roditeljima u Kijevu i mlađom sestrom koja živi u Indoneziji - mora pričati sa svojom obitelji i dogovoriti s njima pojedinosti oko Halynininog ispraćaja... Pritom su ga znani i neznani zasuli izrazima sućuti na društvenim mrežama. Svi bi htjeli uskočiti, pomoći, utješiti, no odvjetnik im se zahvalio u odmjerenoj objavi na Twitteru i zamolio da ih puste žalovati u tišini. Razgovarao sam s Alecom Baldwinom i on mi pruža veliku podršku - izjavio je udovac za Fox News. A u objavi na Twitteru je napisao: "Halyna nas je sve inspirirala svojom strašću i vizijom, a njezina ostavština je previše vrijedna da stane tek u nekoliko riječi. Naš gubitak je ogroman. Molim medije da poštuju našu privatnost dok tugujemo. Zahvaljujemo svima koji dijele njezine fotografije i priče iz njezina života."

image
Alec Baldwin u Santa Feu sa Mattom, suprugom pokojne Halyne Hutchins i njihovim 9-godišnjim sinom.
DSANCHEZ/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Nesreća je i na glumcu ostavila strašan trag. Još je više posijedio, na njegovom licu vidljive su duboke bore, često plače ...
- Ne postoje riječi koje bi opisale moj šok i tugu zbog tragične nesreće koja je odnijela život Halyne Hutchins, naše duboko cijenjene kolegice. Srce mi je slomljeno zbog njezinog supruga, njihovog sina i svih koji su je poznavali i voljeli - objavio je Baldwin u petak ujutro na Twitteru.

Nemio događaj na ranču Bonanza Creek nedaleko od Santa Fea ima posljedice i po njegovu karijeru. Naime, magazin “People” navodi kako je glumac najblaže rečeno neutješan - i otkazuje otprije zakazane projekte.
- Odvojit će vrijeme za sebe i ponovno se sabrati - rekao je izvor za People - apsolutno je shrvan. Bio je histeričan i neutješan satima nakon incidenta.

image
Alec Baldwinnije mogao suspregnuti suze pričajući koliko mu je žao što se dogodila ova nesreća.
B4859/AVALON/PROFIMEDIA

Čitajte i: Alec Baldwin prekinuo šutnju nakon strašne tragedije: ‘Ne postoje riječi kojima bih opisao moj šok i tugu‘

Bijeg u Hamptonse

Za to vrijeme mnogobrojna obitelj holivudskog glumca napustila je njihov stan u Greenwich Villageu u New Yorku i otišla u obiteljski ljetnikovac u Hamptonsima. Najprije ga je napustila Hilaria Baldwin (37) s mlađom djecom, šestomjesečnom Lucijom, jednogodišnjim Eduardom i trogodišnjim Romeom, a onda su u petak u pratnji obiteljskih osobnih pomoćnica u Hamptonse otišli i petogodišnji Leonardo, šestogodišnji Rafael te osmogodišnja Carmen. Sa sobom su ponijeli i obiteljsku mačku. Nije poznato koliko će dugo ostati i kad će im se glumac - čije psihičko stanje zabrinjava - pridružiti. Nije isključeno i da napusti karijeru. Već je to najavio u prosinačkom broju časopisa Men's Journal 2009., kad je bio suvoditelj na dodjeli Oscara. Tada je izjavio da svoju glumačku karijeru smatra neuspjelom i da ga taj posao više ne zanima. Nikome nije bilo jasno zašto je to učinio jer je bio vrlo tražen.

image
Alec i Hilaria Baldwin sa djecom.
ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Mislio je da su u pištolju ćorci: Glumac Alec Baldwin na snimanju ubio snimateljicu i ranio redatelja

- Filmovi su dio moje prošlosti. Prošlo je 30 godina otkako sam počeo. Nisam mlad, ali imam vremena raditi nešto drugo - ustvrdio je. Poslije je ipak nastavio snimati kao da se ništa nije dogodilo, no pitanje je kakav će potez povući nakon neizrecive tragedije koju je, ruku na srce, dijelom skrivio.

Niej dorasla tom izazovu

Naime, okružna tužiteljica nadležna za incident Mary Carmack-Altwies zasad ne otkriva hoće li i protiv koga biti podignuta optužnica. U međuvremenu se otkrilo tko je pripremio tri pištolja za snimanje tijekom kojeg je stradala Halyna Hutchins, a redatelj Joel Suza je ranjen. Naime, pomoćnik redatelja, Dave Halls, dodao je holivudskom glumcu jedan od tri colta poslagana na posebnim kolicima. Nije ih pripremio on nego 24-godišnja oružarka Hannah Gutierrez-Reed kojoj je "Rust" bio drugi film u karijeri. Kćer je to u Hollywoodu legendarnog rekvizitera Thella Reeda koji je radio s oružjem na brojnim holivudskim produkcijama. Iako ju je otac podučavao zanatu od njezine 16 godine, čini se da nije detaljno provjerila kakvim je mecima napunila oružje.

Uoči odlaska na set u Novi Meksiko, djevojka je u jednom podcastu izjavila da ima tremu jer u sebi dvoji je li dorasla tom profesionalnom izazovu?

Premda je pomoćnik redatelja Dave Halls iskusan profesionalac, nije provjerio što daje glumcu. Rekao mu je da je oružje "hladno" - što u holivudskom žargonu znači da su u spremniku za metke čorci. Glumac je, čini se, isprobavao oružje uoči snimanja pokusne scene i u jednom trenutku uperio ga je prema snimateljici. Iza nje se nalazio redatelj Joel Souza, a u pozadini drvena kapelica, kulisa sa seta. Začuo se kobni pucanj, a tragedija je, zbog “lako ćemo” odnosa prema smrtonosnim rekvizitim, bila neizbježna.

image
Candace Owens
JASON DAVIS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Sa shrvanim Baldwinom mnogi suosjećaju, međutim, nisu baš svi dobronamjerni. Ultra konzervativna američka politička komentatorica Candace Owens (32) i jedna od rijetkih Afroamerikanki koja se obrušila na pokret “Black lives matter” veličajući lik i djelo bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, zlurado se osvrnula na strašnu situaciju u kojoj se glumac našao.

Naslađivala se na njegov račun!?

- Čak je četiri godine posvetio oslikavao Donalda Trumpa i njegovih pristaša kao zlih ubojica. Ono što mu se sad dogodilo bio bi primjer poetske pravde da nije nevine osobe koju je ubio. Molite se za njezinu obitelji. Tako je tako tužno - ustvrdila je Owens ciljajući na Baldwinovo maestralno imitiranje bivšeg predsjednika Trumpa u televizijskom showu "Saturday Night Live", naslađujući se njegovom nesrećom. Međutim, vrlo brzo je morala izbrisati svoj zločesti tweet s društvenih mreža zbog ljutitih komentara. Jedan od mnogih glasi: "Baš ste neukusni. I jadni".

Linker
25. travanj 2024 13:59