Službeno je!

Princ Harry i Meghan Markle neće se vratiti kraljevskim dužnostima, oglasila se i kraljica: ‘Svi smo tužni‘

Kraljica je službenim kanalima potvrdila da se nakon gotovo godinu dana, odluka Harryja i Meghan nije promijenila, par se neće vraćati službenim dužnostima u funkciji članova kraljevske obitelji.

Meghan Markle i princ Harry službeno se neće vraćati svojim ulogama u kraljevskoj obitelji, potvrđeno je u izjavi Buckinghamske palače. Kao što se već i spekuliralo, par koji je napustio dužnost i obaveze koje donosi titula u kraljevskoj obitelji u ožujku prošle godine - neće zadržati pokroviteljstva, odnosno neće više sudjelovati u brojnim dobrotvornim aktivnostima u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su potvrdili Njenom veličanstvu kraljici da se neće vraćati kao radni članovi kraljevske obitelji. Nakon razgovora s vojvodom, kraljica je napisala potvrdu u kojoj stoji da je nakon odstupanja od posla kao član kraljevske obitelji, nije moguće nastaviti s obavezama i zadaćama koje dolaze u životu javnog službovanja", stoji u priopćenju iz Buckinghamske palače.

Zadržati će titule

"Nadalje, princ Harry će izgubiti svoje počasna vojna imenovanja, koji će se naknadno preraspodijeliti, među radnim članovima Kraljevske obitelji".

Čitajte i: Zbogom zauvijek: Meghan i Harry napravili još jedan drastičan potez pa objasnili i zašto

Iako princ Harry i Meghan više neće koristiti titule Njegova/Njezina visost, zadržat će ih, isto kao i sovje titule vojvode i vojvotkinje. "Iako smo svi ožalošćeni njihovom odlukom, vojvoda i vojvotkinja ostat će vrlo voljeni članovi obitelji", kažu iz Buckinghamske palače.

O vijestima su se oglasili i Sussexi, putem svog ureda. "Ostat ćemo predani svojoj dužnosti i službi Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem svijeta, te su pružili kontinuiranu podršku organizacijama koje su predstavljali bez obzira na službenu ulogu. Svi možemo živjeti život službovanja. Služba je univeralna", piše u izjavi Sussexa.

Čitajte i: Meghan i Harry objavili predivne vijesti: ‘Presretni smo što će Archie dobiti brata ili sestru‘

Bio je ovo tjedan velikih objava slavnog para, na Valentinovo su tako Harry i Meghan objavili da će dobiti drugo dijete. "Možemo potvrditi da će Archie dobiti brata ili sestru. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su presretni što u njihovu obitelj dolazi još jedno dijete", javio je njihov glasnogovornik. Njihov stariji sin Archie napunit će dvije godine u svibnju.

Linker
20. travanj 2024 03:33