Sunset Box / Allpix Press / Profimedia
Dolazi za koju godinu

Snima se novi biografski film o Amy Winehouse: Ispričat će pravu istinu o životu talentirane glazbenice

Glazbenica je imala samo 27 godina kada je preminula u srpnju 2011., a njezin otac želi održati uspomenu na svoju kćer kroz filmski hit.

Obitelj prerano izgubljene Amy Winehouse potvrdila je da u ranoj fazi snimanja novog biografskog filma o iznimno talentiranoj britanskoj glazbenici. Iako se trebao početi snimati još 2019., tek se sada počelo konkretnije raditi na projektu koji bi u kina trebao stići za godinu ili dvije.

Kako je otkrio njezin otac Mitch, film će prikazati "pravu istinu" o Amyjinu životu.

"Jako se radujem što će je fanovi ponovno upoznati, nju kakva je stvarno bila. Onu koja je voljela ljude i koji su voljeli nju. Stvarnu, pozitivnu sliku o Amy", objasnio je.

Amy Winehouse
in Amy (2015) 
*Filmstill - Editorial Use Only*, Image: 251533505, License: Rights-managed, Restrictions: *Filmstill - Editorial Use Only*, Model Release: no, Credit line: Image  Capital Pictur / Film Stills / Profimedia
Image Capital Pictur / Film Stills / Profimedia

Na pitanje hoće li film slijediti tajnu formulu uspjeha holivudskih hitova poput "Bohemian Rhapsody" ili "Rocketmana", Mitch je odgovorio: "Bit će to drukčija priča, ali će slijediti slične smjernice, ali nismo još ništa dogovorili. No, jako smo uzbuđeni." Šuškalo se da na filmu radi i Alison Owen, majka glazbenice Lily Allen, no ništa još nije potvrđeno.

O Amy je već snimljen dokumentarni film iz 2015. redatelja Asifa Kapadie te je dobio i Oscara, no njezin otac njime bio zadovoljan te ga je okarakterizirao "neistinitim" i "punim zabluda". Naime, film je prikazao njezine najslavnije trenutke u karijeri, ali i ovisnost o drogi i alkoholu te tragičan završetak.

Čitajte i:

Londonska izložba otkriva tko je zapravo bila Amy Winehouse

Kraljica daleko iza Queenovaca: Hit film donio im je vrtoglave cifre - i tu nije kraj

Uloga karijere: Pogledajte kako se slavni glumac snašao kao kultni Freddie Mercury

Linker
15. travanj 2024 20:23