RICH FURY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
KONAČNO PREKINULA ŠUTNJU

Britney Spears svjedočila protiv oca: ‘Traumatizirana sam. Ugradili su mi spiralu jer ne žele da imam dijete‘

Američka pop zvijezda Britney Spears konačno je prekinula dugogodišnju šutnju o konzervatorstvu, odnosno potpunom starateljstvu oca nad njenim životom.

Američka pop zvijezda Britney Spears konačno je prekinula dugogodišnju šutnju o konzervatorstvu, odnosno potpunom starateljstvu oca nad njenim životom.

Na sudskom ročištu Britney Spears je zatražila obraćanje sutkinji Brendi Penny te je progovorila o ugovoru zbog kojega je njezin život pripao u tuđe, očeve ruke, piše BBC.

Britney je telefonski 20 minuta čitala svoje pismo.

„Puno se toga dogodilo od kada sam prije dvije godine, posljednji put bila na sudu. Nisam se do sada obraćala jer sam osjećala da me nitko ne bi ni saslušao”, započela je pjevačica.

Izjavila je kako ima osjećaj da je bila prisiljena nastupati, da joj je oduzeta privatnost te da je primorana koristiti kontracepciju, razne lijekove i prisustvovati terapijskim sesijama protivno svojoj volji. Također je izjavila kako je koristila litij, unatoč njenim prigovorima.

image
Pokret Free Britney i dalje je uz pjevačicu u njezinoj borbi za slobodu.
CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Preuzima konce u svoje ruke? Britney Spears putem odvjetnika zatražila da joj ova žena bude skrbnica

„To je jaka droga. Koristite li litij više od pet mjeseci, možete ostati mentalno oštećeni. Osjećala sam se pijano, nisam ni o čemu mogla razgovarati s roditeljima”, rekla je. Spomenula je i kontroverzan odnos s ocem, ali i odnos obitelji prema skrbništvu.

„Moja obitelj nije učinila apsolutno ništa. Morala sam raditi sve što je moj otac odobrio, a moja cijela obitelj nije po tom pitanju učinila baš ništa”, otkrila je Britney.

Od 2008. godine, njezin otac Jamie Spears imao je pravo raspolaganja njenom imovinom, koja se procjenjuje na 60 milijuna dolara, zajedno s odvjetnikom Andrewom Walletom. Tijekom saslušanja, Britney je izjavila kako je razočarana ponašanjem vlastitog oca koji je upravljao njenom karijerom, ali da je istovremeno osjećala kako „on to voli raditi”

image
Britney se oglasila prvi put i sutkinji pročitala pismo u kojem je 20 minuta obrazlagala zašto zaslužuje da joj se vrati sposobnost odlučivanja.
IRFAN KHAN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

„Volio je imati kontrolu s kojom je mogao povrijediti i vlastitu kćerku. Radila sam sedam dana u tjednu. Bilo je poput prostitucije. Nisam imala kreditnu karticu, gotovinu ili vlastitu putovnicu. Traumatizirana sam. Nisam sretna, ne mogu spavati i jako sam ljuta”, kazala je Britney.

Osvrnula se i na šutnju oko problema.

Čitajte i: Tko je smjestio Britney Spears? ‘Ogavno je kako se odnose prema njoj‘: Novi dokumentarac otkriva puno

„Mislila sam da bih mogla postati sretna. Nikada to nisam otvoreno rekla, ali sam mislila da će me ljudi ismijavati, reći da lažem, da će reći „ona ima sve, ona je Britney Spears”. Prošlo je mnogo vremena od kada sam posjedovala svoj novac. Želja mi je da ovo sve konačno završi”, dodala je.

Rekla je kako želi angažirati odvjetnika po svom izboru, budući da je njezin trenutni pravni zastupnik imenovan odlukom suda te 2008. godine.

image
Njezin otac godinama je njezin skrbnik pa odlučuje o svim segmentima njezinog privatnog i poslovnog života.
MONA EDWARDS/AFP/PROFIMEDIA

„Posljednjih 13 godina, bila sam „tako dobra, lijepa i radila sve kako treba”. Ne mogu dopustiti neukom ocu da mi to čini. Čak ni ne konzumiram alkohol, a s obzirom na sve što su mi radili, čudno je”, rekla je pa je zamolila da je se ovaj put shvati ozbiljno.

„Posljednji put kad sam razgovarala s vama, osjećala sam se kao da sam mrtva, kao da nisam važna. Kao da ste mislili da lažem. Ne lažem, nadam se da razumijete dubinu ovog problema. Zaslužujem promjene”, rekla je pjevačica na ročištu.

Dotakla se i odnosa s dečkom Samom Asgharijem.

image
S dečkom ne smije biti sama ni u vozilu.
BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

„Želim se vjenčati i roditi dijete. Rečeno mi je da ne mogu, a osim toga, imam ugrađenu spiralu. Ovaj takozvani tim mi ne dozvoljava da je uklonim jer ne žele da imam djecu. Ovo skrbništvo mi nanosi više štete nego koristi”, rekla je, pa je dodala kako joj nije dozvoljeno čak ni biti sama u automobilu sa svojim partnerom.

Čitajte i: Britney Spears želi svoju slobodu natrag: Neće nastupati, ali je u inat napravila potez karijere

„Voljela bih svoju priču podijeliti s ostatkom svijeta. Želim da me svi čuju. Zabrinjava me što se ne smijem čuti. Imam pravo na to. Odjvetnik mi je rekao da ne smijem reći javnosti što su mi učinili. Zakoni se trebaju mijenjati. Radila sam od svoje 17. godine – želim prekinuti ovo”, rekla je Britney pa je završila: „Zaslužujem pauzu od dvije, tri godine. Osjećam se zlostavljano, maltretirano, ostavljeno i usamljeno. Umorna sam od osjećaja samoće. Zaslužujem imati ista prava, imati dijete.”

Linker
26. travanj 2024 01:09