VIA ADRIATICA

Bruno i Maja Šimleša nakratko prekinuli pothvat života zbog teškog stanja bliske osobe: ‘Došao sam je izgrliti i biti uz nju‘

Supružnici Šimleša za put dugačak tisuću i sto kilometara pripremali su se nekoliko mjeseci penjući se na Sljeme i Velebit s ruksacima punim kamenja. Stigli su do najvišeg vrha Učke, a potom ih je jedan poziv vratio u Zagreb. Radi se o teškoj zdrastvenoj situaciji bliske im osobe.

- Dragi svi, nažalost, morao sam se vratiti u Zagreb zbog jako teške zdravstvene situacije bliske osobe. Došao sam je izgrliti i biti uz nju, koliko god mi dozvole. Ovih ću dana biti dosta u bolnici i oko bolnice pa vas molim za malo mira. Žao nam je što smo morali privremeno prekinuti našu humanitarnu avanturu, ali srce mi se danas raspalo kada smo čuli i jednostavno moram biti uz nju. Nastavit ćemo čim budemo mogli. Hvala na razumijevanju i svoj podršci dosad - napisao je na svom Facebooku sociolog i pisac Bruno Šimleša.

image
Bruno i Maja na visinama su trebali proslaviti i 14. godišnjicu braka.
PRIVATNI ALBUM

U ponedjeljak je sa svojom suprugom Majom Šimlešom krenuo na put dug tisuću i sto kilometara, odnosno njih dvoje trebali su prehodati poznatu stazu Via Adriatica koja se pruža od Istre do Prevlake. Riječ je o trasi koja prolazi kroz sedam priobalnih županija i čak 14 planina, a koju je dosad prošlo tek nekoliko desetaka osoba. Teška je zbog uspona na naše planine, a i činjenice što je jako dugačka.

U avanturu su krenuli s rta Kamenjak u Istri, a posljednje su se javili s najvišeg vrha Učke - Vojaka.

"Usponi nam idu odlični, a spustevi malo sporije. Sad uživamo u pogledu. Obećali smo da ćemo podijeliti sve najgrandioznije poglede s vama. Ovdje vidite praktički cijeli Kvarner. Prekrasno je", rekli su supružnici, koji su uživali u pogledu na Istru i Kvarner, ne sluteći da im je to posljednja stanica. Njihov je pothvat još veći budući da se radi o humanitarnoj akciji u kojoj im je cilj prikupiti 500.000 kuna za Udrugu SVE za NJU, koja pruža psihološku pomoć za sve oboljele od raka.

image
Trasa Via Adriatice.
FOTOGRAFIJE: VIA ADRIATICA

Za prehodati Via Adriaticu pripremali su se intenzivno nekoliko mjeseci jer je za to prije svega potrebna mirna glava i jako tijelo. Zbog toga su na Sljeme hodali s ruksacima punim kamenjem, a uspinjali su se i na Velebit. O svemu tome supružnici su govorili za Gloria.hr, netom prije odlaska na izazov života.

Čitajte i: Bruno i Maja Šimleša hodaju od Istre do Prevlake za oboljele od raka: Otkrili su nam da će na visinama proslaviti 14. godišnjicu braka

"Prvih par puta nam je bilo izrazito teško, ali se onda nakon nekog vremena navikneš da sa sobom imaš 15 do 20 kila više te više ni ne osjećaš taj teret. Maja je čak i kad je bila s našom kćeri na moru ujutro trenirala", rekao je Bruno u razgovoru za Gloria.hr. Par je na zacrtanoj ruti planirao proslaviti i 14. godišnjicu braka, budući da pada taman negdje oko desetog dana njihovog hodanja i planinarenja, no nažalost, zbog privatne situacije, morali su odustati.

image
Za pothvat su se pripremali nekoliko mjeseci penjući se na Sljeme i Velebit.
PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Bruno Šimleša: ‘Potpuno sam se raspao nakon posjeta Glini, do 13 sati prikupljam pomoć za stradale‘

"Godišnjicu ćemo proslaviti vrlo vjerojatno deset dana nakon što krenemo i to iznad Bribira. Spremam jedno malo, slatko i lagano iznenađenje jer ne smijemo nositi teške poklone sa sobom kada smo ionako natrpani", rekao nam je Bruno. On i supruga Viu Adriaticu planirali su proći u 50 dana, a nadamo se kako će se što prije vratiti na stazu.

Linker
14. travanj 2024 19:53