Alen Večanin
AMBASADORICA SLAVONIJE

Donna Vekić: 'Od šeste godine moj je život podređen samo jednom'

Nakon najboljeg rezultata karijere osječka tenisačica Donna Vekić ima novi angažman - diljem svijeta promovira ljepote rodnog kraja

Iako posljednjih godina živi u Monaku, osječka tenisačica Donna Vekić (22) uvijek se rado vraća u grad gdje je prije šesnaest godina započela uspješnu sportsku karijeru.

- Za Slavoniju me veže obitelj iako ih ne posjećujem koliko bih željela. Osim toga, već se pripremam za novu sezonu pa se nisam previše odmarala jer sam dva puta dnevno trenirala - kaže Donna Vekić, koja u svakoj prigodi s ponosom ističe svoje podrijetlo. Diljem svijeta već je dva milijuna ljudi vidjelo njezin promotivni spot o ljepotama Slavonije i Baranje, a odnedavno surađuje i s Osječko-baranjskom županijom čija je ambasadorica. Stoga je s veseljem prihvatila poziv župana Ivana Anušića da zajedno posjete Prvu gimnaziju, gdje je srednjoškolcima otkrila koliko je truda i odricanja bilo potrebno da dođe do rezultata karijere - 34. mjesta na WTA ljestvici.

Alen Večanin
Donna Vekić darovala je županu Ivanu Anušiću svoju sliku i reket s kojim je igrala na ovogodišnjem Wimbledonu

- Od šeste godine moj je život podređen samo jednom cilju, a to je da budem najbolja. No ima još mnogo prostora za napredak, što je super, jer sam daleko od zacrtanog cilja - kaže Donna Vekić čiji život ipak nije satkan samo od odricanja. S dečkom, 12 godina starijim švicarskim tenisačem Stanom Wawrinkom, često putuje pa su se nedavno vratili s odmora na Maldivima, te odlazi na koncerte ili filmske premijere. Iako pazi na prehranu, ponekad si, kaže, priušti palačinke s nutellom, pogotovo kad ih priprema njezina mama Brankica.

Alen Večanin
Gloria GLAM je omiljeni magazin osječke tenisačice

Donna Vekić / Instagram
U Londonu na premijeri filma "Bohemian Rapsody" s dečkom, tenisačem Stanom Wawrinkom, i Ramijem Malekom, koji glumi Freddyja Mercuryja

- Već se veselim blagdanima koje ću provesti s najmilijima, uz puno finih slavonskih specijaliteta. Na žalost, u Osijeku ću biti kratko jer već nakon Božića letim u Australiju na prvi meč nove sezone - kaže Donna Vekić.

Donna Vekić / Instagram
Odmor sa Stanom na Maldivima uoči nove sezone

Linker
21. travanj 2024 03:49