Nakon dvogodišnje pauze

Glumica Ecija Ojdaniće trčala je na 29. zagrebačkom maratonu i oborila vlastiti rekord: ‘Dvije starija, dvije brža‘

Nakon dvije godine trčati ulicama svoga grada među masom jednakih entuzijasta za mene je bila neopisiva sreća, rekla nam je zagrebačka glumica presretna zbog svog osobnog uspjeha, na kojemu joj mnogi mogu pozavidjeti.

Među dvije i pol tisuće trkača iz cijelog svijeta koji su sudjelovali na 29. Zagrebačkom maratonu, bila je i glumica Ecija Ojdanić koja se posljednjih godina intenzivno bavi rekreativnim trčanjem. Koliko god joj bio naporan dan, ne propušta jutarnje trčanje po Maksimirskoj šumi iako kako kaže, daleko je to od pravog treninga gdje te netko stimulira da pomičeš vlastite granice. No čini se da su njezini samostalni treninzi sasvim dovoljni za odlične rezultate pa je tako u nedjelju trčala polumaraton i oborila vlastiti rekord.

- Inače uvijek trčim polumaratone jer su u svojoj duljini od 21 kilometra humani i mislim da to može svatko. A ovo mi je prva utrka nakon dvije godine i uspjela sam pomaknuti vlastiti rekord za dvije minute - trku sam istrčala za sat i 49 minuta i u cilj ušla deseta u kategoriji žena do 49 godina. Što da kažem - dvije godine starija i dvije minute brža - smije se Ecija koja je noć prije utrke provela u noćnoj mori. Naime, sanjala je da kasni na start utrke, da je zaboravila tenisice, da pljušti kiša...

image
Glumica je posebno sretna što je oborila vlastiti rekord
PRIVATNA ARHIVA

No, buđenje u pola sedam ju je prizemljilo i shvatila je da sve stiže na vrijeme, a jedino joj se san o kiši ispostavio ispravnim.

- Ma ta luda pozitivna energija i adrenalin koji vas obuzmu kada se nađete na startu među tolikim trkačima briše sve negativno iz vas i oko vas pa i par kapi kiše koje se u tom transu trčanja niti ne primijete. Ponovo trčati ulicama svoga grada među masom jednakih entuzijasta za mene je bila neopisiva sreća - kaže glumica kojoj nisu drage kritike koje su Zagrepčani uputili organizatoru jer je to nedjeljno jutro centar grada bio zatvoren za promet.

image
Ecija je na cilj došla deseta u kategoriji žena do 49 godina
PRIVATNA ARHIVA

- Mislim da se jednom godišnje može izdržati bez vozila u svrhu promocije zdravog života. Osim tog cilj jednog modernog, ekološki osviještenog grada trebao bi biti centar bez prometa - govori Ecija i dodaje - Ja se svugdje vozim biciklom, a nekada sam i mrzila trčanje. Smatrala sam ga dosadnim, ali kako mi se u životu sto puta dogodilo po onoj staroj narodnoj - reci pa poreci - to mi se na moju sreću dogodilo i s trčanjem. U današnje doba kada ljudi satima sjede ispred računala svaka aktivnost je dobro došla, a trčati se može svugdje, u bilo koje doba dana i - besplatno je - govori glumica koja spada u najzaposlenije u svojoj branši. Snimila je drugu sezonu serije 'Dar Mar' za Novu TV pa humoristični serijal 'Mrkomir prvi' koji će se emitirati na HRT-u, a s predstavama svog teatra 'Moruzgva' obara rekorde. Krajem listopada odigrat će osamdesetu izvedbu predstave 'Vlajland' što joj je uspjelo u samo petnaest (pandemijskih) mjeseci, a njezina nova predstava 'Je'l tako Zorane' već osvaja publiku diljem Hrvatske.

Linker
17. travanj 2024 17:52