Pravni rat završen?

Iako im se zaprijetila da više nikada neće surađivati, čini se da su Scarlett Johansson i Disney zakopali ratnu sjekiru

Disney kaže kako se raduje ponovnoj suradnji s Johanssonom na brojnim nadolazećim projektima, uključujući ‘Tower of Terror‘.

Gorki pravni rat između glumice Scarlett Johansson i Disneyja, čini se, došao je svom kraju. Naime, glumica je ovu kompaniju tužila zbog kršenja ugovora jer su film "Crna Udovica", u kojem ima glavnu ulogu, istovremeno pustili na streaming servisima i u kinima, zbog čega su glumici narušili mogućnost višemilijunske zarade.

U podnesku, koji je došao u ruke magazinu The Independent, navodi se da je glumičina naknada za rad na filmu uvelike temeljila o rezultatima zarade na kino blagajnama.

Tradicija je film staviti na streaming platforme nakon 90 dana, no Disney je na isti dan premijere filma, film stavio na svoju streaming platformu, Disney+ .Ipak, sada su riješili pravni spor na obostrano zadovoljstvo.

"Vrlo sam zadovoljan što smo uspjeli postići zajednički dogovor sa Scarlett Johansson u vezi filma 'Crna Udovica'. Cijenimo njezin doprinos Marvelovom filmskom svemiru i radujemo se zajedničkom radu na brojnim nadolazećim projektima, uključujući 'Tower od Teror', rekao je u izjavi predsjednik Disney Studios Alan Bergman.

image
Scarlett Johansson u 'Crnoj udovici'.
SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Rat između Scarlett Johansson i Disneyja bijesni! Povijesna tužba glumice mogla bi promijeniti mnoge stvari

Johansson je u vlastitoj izjavi rekla da je sretna što je riješila razmirice s Disneyjem. "Nevjerojatno sam ponosna na posao koji smo zajedno radili tijekom godina i jako sam uživala u kreativnom odnosu s timom. Radujem se nastavku naše suradnje u godinama koje dolaze", poručila je glumica.

Glasnogovornik Disneyja Wall Street Journalu ispričao je kako je tužba glumice njemu "uznemirujuća i tužna", te je kao razlog Disneyjevih postupaka naveo pandemiju. Osim što je negirao kršenje ugovora, rekao je da je streaming 'Crne Udovice' na Disney+ glumici do danas donijelo dodatnu zaradu od 20 milijuna dolara.

Čitajte i: Scarlett Johanson rodila sina! Par je tajio trudnoću do samog kraja, Colin ju je objavio na stand-up nastupu

Ipak, ovo nije jedini put kada je Disney napravio isti potez. Na isti načini objavljeni su i 'Mulan' i 'Cruella', a razlog tome je mala posjećenost kinima u pandemiji.

Linker
19. travanj 2024 17:40