Profimedia, Everett
NAJTEŽI DANI

Imala je samo 25 godina kada joj je dijagnosticiran rak jajnika: 'Najviše sam strahovala da nikada neću imati djecu'

Glumici Cobie Smulders sa samo je 25 godina dijagnosticiran rak jajnika, a sada – desetljeće nakon – je potpuno otvoreno progovorila o neočekivanoj borbi iz koje je izašla jača.

Zvijezda serije "Kako sam upoznao vašu majku", kanadska glumica Cobie Smulders (36), prošla je kroz najteže životno razdoblje kada joj je u dobi od 25 godina dijagnosticiran rak jajnika. Ona je već deset godina u remisiji, a sada se odlučila udružiti s novom inicijativom koja želi pomoći ženama koje su u remisiji i podijeliti sve kroz što je prolazila i još uvijek prolazi.

- To je bio pravi kaos, ali najviše zbog mojeg velikog straha da neću moći imati djecu. Oduvijek sam voljela djecu i željela sam biti majka pa mi je bilo neizmjerno teško kada je to dovedeno u pitanje, osobito u tim godinama – izjavila je glumica kojoj je nakon operacije ostala trećina jednog jajnika. Unatoč tome, Cobie je postala majka, zahvaljujući, kako je sama izjavila, malom, ali vrlo moćnom dijelu jajniku. 36-godišnja glumica danas sa suprugom Taranom Killamom ima dvije kćeri: 9-godišnju Shaelyn i 3-godišnju Joelle. Iako joj je rak dijagnosticiran 2007., za vrijeme snimanja treće sezone serije "Kako sam upoznao vašu majku", Cobie je nastavila sa snimanjem, a za njezine zdravstvene probleme saznalo se tek 2015., nakon rođenja drugog djeteta.

Cobie Smulders and Taran Killam
71st Annual Tony Awards, Arrivals, New York, USA - 11 June 2017, Image: 336379490, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Cobie Smulders sa suprugom Taranom Killamom

- Tada nisam htjela svoju priču dijeliti izvan svojeg užeg kruga prijatelja. Tek sada mogu svojim iskustvom doprinijeti jer mogu reći da sam prošla kroz to i da sam preživjela. Mogu podijeliti što sam učinila i što sam naučila – izjavila je glumica koja kaže kako je tek danas zahvalna na svojem tijelu i svjesna što sve može.

- Ovo tijelo je pobijedilo rak, rodilo dvoje djece i nakon toga kilometrima trčalo uz Toma Cruisea. To je magija - izjavila je Cobie koja svim ženama u remisiji želi prenijeti poruku važnosti redovitog odlaska na preglede.

Linker
18. travanj 2024 15:09