Profimedia, Backgrid USA
žena zmaj

Jane Fonda progovorila o svojoj neprekidnoj borbi s rakom: Već godinama vodi bitke, ali iz svake izađe kao pobjednica

Dvostruka dobitnica Oscara otvoreno je progovorila o svojoj dijagnozi raka kože s kojom se hrabro nosi nakon što je već nekoliko puta pobijedila istu bolest.

Iako je ljubiteljica zdravog načina života, glumica, aktivistica, bivša manekenka i fitness guru Jane Fonda, koja je sa svojim videima pokrenula pravu fitnes revoluciju u osamdesetima, nije izbjegla suočavanje s nekoliko ozbiljnih dijagnoza. U intervjuu za britansko izdanje magazina Vogue 81-godišnja glumica je priznala da je njezina borba s rakom stalna. Nekada je, ustvrđuje, bila velika obožavateljica sunca, a sada je svjesna da zbog toga plaća visoku cijenu. 'Obožavala sam sunce i sunčanje. Tako da sam završila s rakom kože kojeg sam držala pod kontrolom godinama. Kad god imam slobodan dan, idem kod doktora da mi operativnim zahvatom riješi sumnjive madeže' - izjavila je Fonda u intervjuu.

Beverly Hills, CA  - *EXCLUSIVE* Jane Fonda moves slowly as she arrives at a medical building in Beverly Hills using a walking cane.

Pictured: Jane Fonda

BACKGRID USA 4 DECEMBER 2018, Image: 400447999, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Prva dijagnoza bila je 2010. kada je morala na lumpektomiju zbog raka dojke koji su joj liječnici otkrili na rutinskom pregledu. Riječ je o operaciji na kojoj se uklanja tumor, odnosno kvržica na dojci kao i dio zdravog tkiva koji ga okružuje. 'Rak je bio neinvazivni i liječnici su ga cijelog uklonili. Imam puno sreće jer su ga rano otkrili', otkrila je. Zahvalila se prijateljima i obožavateljima što su joj cijelo vrijeme bili podrška.

Beverly Hills, CA  - *EXCLUSIVE* Jane Fonda moves slowly as she arrives at a medical building in Beverly Hills using a walking cane.

Pictured: Jane Fonda

BACKGRID USA 4 DECEMBER 2018, Image: 400447295, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Šest godina kasnije završila je na mastektomiji nakon koje se na dodjeli Zlatnih Globusa 2016. pojavila sa zavojima, a samo dvije godine nakon bolne operacije i procesa rehabilitacije, glumica je saznala da joj se karcinom ponovo vratio, ali ovoga puta u usnoj duplji. Jane nije željela riskirati previše čekati već je spremno dočekala novu operaciju. 'Svijet se raspada, pa što je moja usna naspram toga', rekla je Fonda na presici u siječnju prošle godine na kojoj se pojavila s flasterom.

New York, NY  - Jane Fonda is seen leaving AOL Build with a large bandage on her bottom lip. Jane quickly hops into her car not wanting to show off her odd face bandage.

Pictured: Jane Fonda



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 360240505, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Uz sve te životne udarce ima i još neke zdravstvene probleme.

'Činjenica je da me tijelo boli nije samo zbog toga što sam toliko vježbala, već zbog genetike. Moj otac i brat su imali osteoporozu. Hrskavica nestaje i to užasno boli. Ali živimo u vremenu kada se to može popraviti', optimistična je Fonda, koja i dalje ne želi odustati od svoje glumačke karijere i još uvijek ima zapažene uloge poput one u seriji "Grace i Frankie".

Linker
18. travanj 2024 03:47