Jeffa Bridgesa usred borbe protiv raka pogodila korona: ‘Bio sam blizu smrti, spreman na odlazak‘

Holivudska zvijezda otvorila se o svojoj dugotrajnoj borbi za zdravlje, otkrio je kako je unatoč odličnoj reakciji na kemoterapiju i suzbijanju raka, gotovo umro zbog infekcije Covidom.

Nedaće koje su zadesile omiljenog glumca Jeffa Bridgesa u proteklom su razdoblju zabrinule njegove brojne obožavatelje i cijeli svijet, no ovih dana on i njegova obitelj imaju mnogo razloga za slavlje. Filmski umjetnik dobio je novog unuka, nabavio je novog psića, proslavit će 45. obljetnicu skladnog braka sa suprugom Susan Geston i čini se kako je njegovim zdravstvenim problemima došao kraj. Naime, Bridges je nedavno savladao non-Hodgkinov limfom (rak limfnog sustava), a u jeku borbe protiv te opake bolesti umalo je izgubio život zbog Covida-19.

Ovaj 72-godišnji glumac o svojoj teškoj godini otvorio se za magazin People. Sve što je proživio sada je nazvao "bizarnim snom". Sve je počelo jednog jutra tijekom tjelovježbe, kada mu je pozlilo u želucu, nakon liječničkog pregleda uslijedio je pravi šok. "Imao sam tumor veličine 23 x 30,5 centimetara u tijelu. Kao da sam imao dijete. Nije me ni boljelo", kazao je Bridges.

image

Jeff Bridges i Susan Geston urjiri slave 45. godišnjicu braka

BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Zvijezdi brojnih holivudskih hitova kao što je "Veliki Lebowski" dijagnosticiran je tumor i ubrzo je počeo dobivati kemoterapiju intravenoznim putem, nakon čega su uslijedile kure kemoterapije koju je unosio oralnim putem. Sve se činilo kao da ide na dobro, a tumor se počeo smanjivati.

"Pogodili su koktel koji je djelovao, i djelovao je jako brzo. To u meni je samo implodiralo", kazao je. No u siječnju 2021. zdravlje mu se naglo pogoršalo nakon što se zarazio Covidom. U to vrijeme cjepiva još nisu bila dostupna. Kemoterapija je oslabila glumčev imunosni sustav i virus ga je jako pogodio.

Čitajte i: Oskarovcu se život promijenio u sekundi: Jeff Bridges šokirao viješću da boluje od teške bolesti

Dugotrajan oporavak

Zbog svega je proveo pet mjeseci u bolnici, gdje je trpio ekstremne bolove od kojih se nije mogao ni okrenuti na krevetu bez da pozove medicinsku sestru i zatraži masku s kisikom.

'Bio sam više manje blizu smrti. Liječnici su mi govorili: 'Jeff moraš se boriti. Ne boriš se'. Bio sam u fazi prepuštanja. Bio sam spreman na odlazak. Plesao sam ples sa svojom smrti', prisjeća se glumac.

Srećom, male korake prema oporavku primijetio je nakon što mu je tim medicinara dao rekonvalescentnu plazmu - terapiju u kojoj se koristi krv ljudi koji su se oporavili od bolesti kako bi pomogla drugima da se oporave.

"Krenuo sam dječjim koracima", opisuje kako mu je svaki dan donio maleni komadić snage i sve više nade. Morao je započeti i vježbanje s fizijatrom tri puta tjedno.

"Nisam imao nimalo obrambenog sustava. To je posljedica kemoterapije - ona vam uništi cijeli imunitet. Nisam se imao čime boriti protiv virusa. Zbog Covida je moj rak izgledao kao nula", iskren je Bridges.

Glumac je sada u remisiji i presretan je što se može vratiti poslu, radi na drami "The Old Man", u kojoj s njim glume kolege John Lithgow i Amy Brenneman. "Kako je komad napredovao kazao sam da radimo na nečem što je stvarno cool", ponosan je glumac.

image

Jeff Bridges na setu novog filma 'The Old Man'.

BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Vječni pozitivac Jeff Bridges pokazao obrijanu glavu i novog člana obitelji: ‘Osjećam se dobro‘

Osim što se vraća svom životnom pozivu Jeff Bridges aktivan je i u svom filantropskom radu u neprofitnim udrugama - No Kid Hungry i Amazon Conservation Team - uz to nastavlja pomagati u izradi gitara od održivog drveta Breedlove Guitars.

No najveću životnu snagu i radost dobiva od vremena koje provodi s ljubavi svog života, suprugom Susan, njihove tri kćeri i troje unučadi. Kako kaže, to cijeni još više nakon strahota koje je proživio boreći se za zdravlje.

"Tko bi rekao da će nešto dobro proizaći od raka i Covida. No moja sposobnost da primam i dalje ljubav se samo povećala. Sve se završilo na najljepši mogući način", zaključio je Jeff Bridges.

Linker
19. travanj 2024 01:17