ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK
JEDNA OD MNOGIH

Još jedna holivudska glumica napustila Scijentološku crkvu: Laura Prepon iznenadila javnost ovom izjavom

Laura Prepon pridružila se holivudskim kolegama koji su nastupili Scijentološku crkvu. Otkrila je kako je jedan od najkontroverznijih vjerskih pokreta napustila još prije pet godina.

Laura Prepon pridružila se holivudskim kolegama koji su nastupili Scijentološku crkvu. Otkrila je kako je jedan od najkontroverznijih vjerskih pokreta napustila još prije pet godina.

Popularna glumica i zvijezda serije "Lude sedamdesete" i "Narančasta je nova crna", Laura Prepon poput brojnih holivudskih kolega bila je poznata pripadnica Scijentološke crkve, a sada je javnost iznenadila otkrivši kako je crkvu napustila još prije pet godina.

"Više ne prakticiram scijentologiju. Otkad sam bila dijete oduvijek sam bila otvorena po pitanju vjere. Odgajana sam u obitelji katolika i židova. Molila sam se u crkvama, meditirala u hramovima, a zanimala sam se i za kinesku tradicionalnu medicinu", izjavila je američka glumica koja je potom objasnila kako sa suprugom Benom Fosterom nikada nije prakticirala scijentologiju, već meditaciju.

Čitajte i: Zastrašujuća učenja Scijentološke crkve! Nakon smrti supruge, Travolta bi ih navodno mogao napustiti

Laura je u Scijentološkoj crkvi bila od 1999. godine, a jednom je prilikom izjavila kako je zahvaljujući vjeri smirenija.

image
Glumica je izjavila da je sa suprugom prakticirala meditaciju.
ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

"Sjećam se da sam glumila s nevjerojatnim glumcem i čekali smo odluku oko serije. Tada me upitao: "Kako si uvijek tako opuštena? Ništa ti ne smeta. Želim znati što radiš..." To mi je bio veliki kompliment i dokaz da se moja vjera isplatila", objasnila je tada Laura koja se svojevoljnim napuštanjem Scijentološke crkve pridružila mnogim poznatim licima poput Jerryja Seinfelda, Demi Moore, Nicole Kidman i Brada Pitta.

Čitajte i: Gotovo 20 godina nakon razvoda od Toma Cruisea, Nicole Kidman progovorila o propalom braku

Scijentološku crkvu osnovao je američki autor znanstvene fantastike L. Ron Hubbard 1953. godine.

U crkvi koja se više puta našla na udaru kritika zbog stava prema psihijatriji, navodnog maltretiranja članova, visokih troškova i mnogih drugih segmenata, utočište nalaze brojne holivudske zvijezde uključujući Johna Travoltu, Elizabeth Moss te najstrastvenijeg zagovornika ovog vjerskog pokreta - Toma Cruisea koji se crkvi pridružio 1990. preko svoje prve supruge Mimi Rogers.

image
Tom Cruise u Scijentološkoj crkvi je od 1990. godine.
STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK

I dok su mnogi pripadnici opsjednuti Scijentološkom crkvom i vjeruju da je to jedini ispravni životni put poput Toma Cruisea koji pripadnost smatra privilegijom, oni koji ju napuste govore drugačije.

Glumica Leah Remini kao bivša članica Scijentološku je crkvu nazvala "režimom laži i nasilja", no unatoč tome crkva iz nekog razloga i dalje privlači mnoge poznate. Do čega je, znaju samo oni, no osnivač Hubbard je osmislio i "Project Celebrity" kao pisani program koji scijentolozima nudi nagrade za dovođenje najvećih holivudskih imena.

Linker
26. travanj 2024 08:52