Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
DUGO ČUVANA TAJNA

Kevin Spacey: 'Odlučio sam živjeti kao homoseksualac'

Njegovo je priznanje uslijedilo nakon što su u javnost izašle optužbe o seksualnom uznemirivanju.

"Volio sam i imao sam romanse s muškarcima tijekom svog života i odlučio sam sada živjeti kao homoseksualac", dio je to službene izjave slavnog glumca koja je uslijedila nakon optužbi koje je za njega iznio glumac Anthony Rapp.

Naime, 46-godišnji Rapp za jedan je portal ispričao navodni događaj koji ga je davne 1986. godine toliko uznemirio da se cijelog života nije riješio lošeg osjećaja koji ima kad ugleda slavnog Kevina Spaceya.

Anthony Rapp in attendance for PaleyFest New York Stars in Person: STAR TREK: DISCOVERY, The Paley Center for Media, New York, NY October 7, 2017., Image: 352190629, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Derek Storm/Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett
Anthony Rapp na filmskom događanju u New Yorku, 7. listopad 2017

Spacey je tad imao 26 godina, Rapp 14, a upoznali su se u vrijeme kad su obojica radili na brodvejskim predstavama. Jedne noći Spacey je navodno pozvao mlađahnog Rappa na zabavu u svoj stan. Nakon što su svi otišli sa zabave, Rapp je ugledao Spaceya kako stoji na vratima sobe u vidno alkoholiziranom stanju, te mu prilazi i uzima ga u naručje “onako kako to rade mladoženja i mladenka”. U idućem trenutku bili su u krevetu, a Rapp je s gnušanjem odbio odnos i otišao iz stana.

Anthony Rapp tek je ovih dana u javnost izašao s navodnim događajem, dodavši kako od tada nije ni riječ progovorio sa Spaceyem.

Nakon što je njegova priča objavljena, Kevin Spacey se obratio na Twitteru i otkrio ne samo svoje mišljenje o samom događaju, nego i od javnosti dugo skrivanu tajnu da je homoseksualac. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

Poštujem i divim se Anthonyju Rappu kao glumcu. Prestravljen sam nakon što sam čuo njegovu priču. Iskreno se ne sjećam susreta koji se dogodio prije 30 godina. Ako sam se ponašao onako kako on opisuje, dugujem mu ispriku za ono što bi bilo zaista neprikladno pijano ponašanje i žao mi je zbog osjećaja s kojima je živio svih ovih godina.

Ta priča potaknula me da riješim druge stvari u svom životu. Znam da postoje priče o meni i da ih je potaknula činjenica da sam jako zaštitnički nastrojen oko svoje privatnosti. Kao što moji najbliži znaju, imao sam veze i sa ženama i s muškarcima. Volio sam i imao sam romanse s muškarcima tijekom svog života i odlučio sam sada živjeti kao homoseksualac. Želim se s tim nositi iskreno i otvoreno, a to počinje tako što ću preispitati svoje ponašanje, napisao je.

Linker
25. travanj 2024 11:35