Na podu kupaonice

Ljepotica o teškim zdravstvenim problemima: ‘Za sve je kriva šalica kave natašte‘

Manekenka i glumica u usponu već se nekoliko godina bori s tjeskobom te kardiofobijom, stanju sličnom srčanom udaru koje uzrokuje anksioznost, a jedan od okidača je i kofein.

Pod kupaonice definitivno nije mjesto gdje bismo očekivali fotografiranje poznatog modela zbog objave na društvenim mrežama, no Ireland Baldwin, najstarija kćer Aleca Baldwina koju je dobio u bivšem braku s glumicom Kim Basinger, učinila je baš to. Povod ni malo glamuroznom "photo sessionu" sve je osim bezazlenog: glumica u usponu, koja je debitirala malom ulogom u filmu "Grudge Match" sa Sylvestrom Stalloneom, Robertom De Nirom i njezinom majkom u prvom planu, već se dugo bori s kardiofobijom.

Radi se o obliku tjeskobe čiji simptomi, vrlo snažno lupanje srca te bolovi u prsima, jako nalikuju srčanom udaru. Kad je zadese, nije joj lako. Ranije bi završila na hitnoj jer se panično bojala da nema srčani udar, a u siječnju je otkrila kako je kupila tlakomjer jer joj ta sprava pruža kakav-takav (subjektivan) osjećaj sigurnosti, javlja Daily Mail.

Razlog zbog kojeg se nedavno opet našla na podu kupaonice, bio je naizgled bezazlen no protiv anksiozne reakcije koja je uslijedila praćena nagonom za povraćanje - zato se spušta na pod kupaonice - ništa joj nije pomagalo.

image

Glumica je sasvim otvoreno progovorila o mentalnom zdravlju.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Krv nije voda! Ireland Baldwin divlja baš kao i njezin otac

"Popila sam jutros jednu šalicu kave na prazan želudac koja se pretvorila u napad tjeskobe", objavila je manekenka. Svoju objavu na Instagramu popratila je fotografijama koje je prikazuju naslonjene glave na koljenima, zajapurena lica.

"Obično sjedim ovdje ovako ili ležim u fetalnom položaju dok više ne budem mogla plakati ili povraćati", dodala je manekenka.

Smatra se, naime, da je kava glavni iritator jednjaka i okidač refluksa, što je dovodi do tjeskobe, piše The News International.

"Ako patite od tjeskobe poput mene, kava nije vaš prijatelj", ustvrdila je i retorički se zapitala kako se sad njeni pratitelji zacijelo pitaju zašto ju je popila?

image

Ireland Baldwin pati od kardiofobije.

BABIRADPICTURE/SHUTTERSTOCK

"Zato što sam blesava", zaključila je manekenka koja se osnažuje u borbi za mentalno zdravlje tako da dijeli svoje probleme na društvenim mrežama. Pritom nudi savjete iz prve ruke i svima koji se bore s anksioznošću poručuje: "Glavu gore, niste sami".

Linker
25. travanj 2024 06:31