Matej Dokić
ČETIRI MJESECA VEZE

Ljubav je u Cannesu: Snježana Mehun uživa u vezi na daljinu

Austrijanac Franz Schillinger (58), zastupnik i distributer marki luksuznih plovila, ne vjeruje da žena na brodu donosi nesreću. Jer da je tako, ne bi bio u vezi sa zagrebačkom PR agenticom i modnom dizajnericom Snježanom Mehun (48), koja je prije više od deset godina u splitskoj Lučkoj kapetaniji dobila dozvolu za vožnju brodova do 15 metara dužine.

Svoje je umijeće pokazala i ovih dana na Yachting Festivalu u Cannesu, gdje se na Frauscher Adriatic partyju okušala u vožnji njihovim gliserima Demon Air i Fantom Air, koji se pojavljuju u filmovima o Spider-Manu i Jamesu Bondu te u reklami za modnu marku Roberto Cavalli. Iako Snježana već nekoliko godina poslovno surađuje s ljudima koji su u nautičkom biznisu, a Franz je od 2009. na čelu tvrtke Master Yachting, regionalnog i svjetskog zastupnika za luksuzna plovila kao što su Frauscher, Sanlorenzo, Beneteau, Montecarlo, Lagoon i Aquila Power Catamaran, upoznali su se tek prošle jeseni. Bilo je to na sajmu chartera u Areni Zagreb, a desila im se ljubav na prvi pogled.

Cannes yacht festival
Snjezana Mehun i Franz Schiliger
Jahta Deep blue III, brand San Lorenzo 
Fotograf Matej Dokic 120919
Matej Dokić

- Istog tog dana darovao mi je buket ruža i cijele večeri bio uz mene, ali vrlo nenametljivo. Franz me privukao jer je pažljiv, kreativan i uspješan. Mislim da samo situirani i realizirani muškarci poput njega nemaju komplekse i strah od snažnih žena - govori Snježana, dodajući kako je ipak trebalo proći neko vrijeme prije negoli su postali par. Najprije su počeli poslovno surađivati, a prohodali su u svibnju ove godine, šest mjeseci nakon sudbonosnog susreta. Iako on živi u Beču veza im funkcionira savršeno. Franz je, naime, često u Zagrebu gdje rado planinari na Sljemenu, a ljetos su tri tjedna na njegovom katamaranu plovili Jadranom. Bili su i u Karlobagu, gdje Snježana ima obiteljsku kuću, a koliko su bliski dokazuje i to što je ona upoznala njegovo troje djece iz prijašnjih brakova, kao i on njezina sina Dina (25). Oboje već imaju dva braka iza sebe pa im se ne žuri u treći.

Cannes yacht festival
Snjezana Mehun i Franz Schiliger
Jahta Deep blue III, brand San Lorenzo 
Fotograf Matej Dokic 120919
Matej Dokić

- Franz razumije hrvatski, a ja njemački, no nedovoljno da bismo nesmetano mogli razgovarati. Stoga radije komuniciramo na engleskom, iako i bez riječi znamo što onaj drugi misli - kaže Snježana, kojoj je dragi mnogo puta pokazao kakav je džentlmen. Najveće iznenađenje priredio joj je ovog svibnja, kad je na reviju njezine modne marke Duchess pokraj zagrebačkih fontana dopremio - brod.

Cannes yacht festival
Snjezana Mehun i Franz Schiliger
Fotograf Matej Dokic 120919
Matej Dokić

- On radi s luksuznim brendovima, no ne vodi takav život. Skroman je i naporno radi, ali za mene mu ništa nije teško učiniti. Ni meni nije važna veličina broda, već me kao ženu koja je podrijetlom s mora privlači sama plovidba. Držim se stare izreke: “Živjeti se ne mora, ploviti se mora” pa sam zato i naučila “navigavati”. Imala sam dva broda, duljine devet i jedanaest metara, ali sam ih prodala. Zanimljivo je da je jedan bio upravo marke koju zastupa Franzova tvrtka.

Cannes yacht festival
Promocija Frauscher brodova 
Fotograf Matej Dokic 120919
Matej Dokić

Cannes 
Fotograf Matej Dokic 120919
Matej Dokić
Ovih dana bili su na Yachting Festivalu u Cannesu

Linker
18. travanj 2024 03:53