Ranko Šuvar / Hanza Media
odgođeni svi projekti

Lucija Šerbedžija drugi put na operaciji zbog iste nezgode

Zagrebačka glumica Lucija Šerbedžija (46) u srijedu je hitno operirana, a kako doznajemo, slomila je kuk. Zbog predviđenog dužeg oporavka glumice odgođena je premijera nove predstave Kazališta Hotel Bulić, "Hedda Gabler", kao i čak tri predstave u njezinom matičnom kazalištu ZKM.

Da je Lucija Šerbedžija imala tešku ozljedu i da je operirana, potvrdili su nam iz Zagrebačkog kazališta mladih. "Jako nam je svima u kazalištu žao što se Luciji dogodila ova nezgoda, svi su naši članovi ansambla jako povezani i s Lucijom rade na čak tri predstave, no svima je sada najvažnije da sve prođe u redu i da se Lucija oporavi", rekli su nam iz ZKM-a.

"Trebala je glumiti u tri predstave u našem kazalištu, no u studenom ćemo ih morati otkazati. To su predstave "Eichmann u Jeruzalemu", "Ljudski glas", a duboko je već ušla i u novu predstavu na aktualnu temu školstva, "Mi i oni", ali sada je Lucijin oporavak na prvome mjestu", dodaju u ZKM-u.

I Senka Bulić, redateljica predstave "Hedda Gabler" Kazališta Hotel Bulić objavila je da se odgađa premijera zakazana za 5. studenog u Tvornici kulture. "Pomičemo premijeru Hedde Gabler (bolest)... vidimo se u novom terminu koji ćemo na vrijeme objaviti...", napisala je na svom Facebooku.

Nezgoda sa slomljenim kukom Luciji Šerbedžiji se dogodila i 2014. godine, usred ljeta, tijekom trčanja na Silbi gdje je bila na godišnjem odmoru. Bila je operirana u Klinici za ortopediju u Lovranu i već nakon nekoliko dana počela je hodati pomoću štaka. Liječnička praksa pokazuje da kompletan oporavak i odbacivanje štaka traju oko tri mjeseca. Sam kuk zarasta oko četiri tjedna, no dva mjeseca mu trebaju da se ponovo prilagodi opterećenju do kojeg dolazi uslijed hoda.

Zagreb, 080119.
U ZKM-u najavljena zagrebacka premijera predstave Bakhe u reziji Lenke Udovicki.
Na fotografiji: Lucija Serbedzija.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / CROPIX

Linker
10. travanj 2024 03:57