MICHAEL TRAN AFP
oporavila se

Rosamund Pike je na Zlatnim globusima nosila crni veo, a otkrila je i razlog za to

Glumica je ove godine bila nominirana za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu "Saltburn". Iako nagradu nije osvojila, njezin look nije prošao nezapaženo.

Glumica je ove godine bila nominirana za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu "Saltburn". Iako nagradu nije osvojila, njezin look nije prošao nezapaženo.

Četrdesetčetverogodišnja engleska glumica Rosamund Pike nije propustila dodjelu Zlatnog globusa u Los Angelesu. Na crvenom tepihu pojavila se od glave do pete u crnoj kombinaciji, a posebice se isticao veo kao modni dodatak s kojim je ukrasila kosu, ali i prekrila dio lica. Haljina je kreacija modne kuće Dior, a veo irskog dizajnera Philipa Treacyja. Na crvenom tepihu je u razgovoru za Variety otkrila da je postoji razlog zašto nosi veo. "Imala sam skijašku nezgodu za Božić. To nije nešto što želiš ako znaš da 7. siječnja ideš na dodjelu Zlatnih globusa", rekla je glumica, dodavši da joj je lice bilo u potpunosti "uništeno".

image

Rosamund Pike imala je skijašku ozlijedu

MICHAEL TRAN AFP

Reporter magazina Variety, Marc Malkin istaknuo je da joj na licu nisu vidljive ozlijede, na što je Pike rekla da je ozdravila, ali da je ipak odlučila nositi veo. "Nekako sam se zaljubila u cijeli look", kazala je. Pike je bila nominirana u kategoriji najbolje sporedne ulogu za film "Saltburn", ali je pobjedu odnijela Da‘Vine Joy Randolph za film "The Holdovers". Ostali pobjednici koji su ostvarili uspjehe na dodjeli su povijesna drama "Oppenheimer" i komedija "Jadnici", koji su dobili nagrade za najbolje filmove, a zvijezde tih filmova Cillian Murphy i Emma Stone osvojile su nagrade za najbolju mušku te žensku glavnu ulogu.

image

Poslije je skinula veo i nije imala vidljive ozljede na licu, no rekla je kako je jednostavno cijeli look zavoljela pa je odlučila tako doći na crveni tepih

VALERIE MACON AFP

Rosamund mnogi najviše pamte po ulozi Jane Bennet u ekranizaciji romana engleske spisateljice Jane Austen - "Ponos i predrasude". Također je glumila s Benom Affleckom u filmu "Nestala", a uloga joj je donijela nominacije za Oscara, Zlatnog globusa i BAFTA-e, u kategoriji najbolje glumice. Godine 2021. osvojila je Zlatni globus za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji, a nagradu joj je donio film "I care a lot". Također se istaknula u ulozi "Radioaktivna" kao Marie Curie i filmu "Moj osobni rat".

Linker
01. svibanj 2024 13:27