FILIP GRZINCIC
Najavili novosti

Miljenici regije se vratili: Jonathan objavili novu pjesmu i fenomenalan spot s talentiranim plesačem

Predstavljanjem novog singla ‘Falling‘ grupa ulazi u novu fazu, kako autorstvom, tako i na drugim poljima funkcioniranja benda, uz novu pjesmu članovi riječkog benda najavili su i još neke novosti, kao i limitirano vinilno izdanje prethodnih albuma.

Jedan od najznačajnijih regionalnih bendova nove generacije, riječka grupa Jonathan, objavila je novi singl “Falling” kao uvod u nadolazeći materijal.

“Ovo je prva pjesma s kojom ćemo početi najavljivati nešto što bi do kraja godine moglo postati album. Radimo malo drugačije nego inače, nema koncepta nego ide pjesma po pjesma, pa sve objedinimo u jednu cjelinu kada se skupi dosta materijala. Za sada smo snimili nekoliko pjesama, 'Falling' je bila prva, pa smo s njom nekako krenuli i dosta odražava duh vremena u kojem živimo”, poručuje Jonathan.

Pogledajte video

Producent pjesme je stalni suradnik Jonathana, Matej Zec, koji je producirao sve albume benda do sada, a pjesma je snimljena u studiju G.I.S. u Rijeci. Novi singl prati i videospot u kojem se pojavljuje talentirani riječki plesač Toni Flego, čije su zavidne artističke sposobnosti i jaka karizma dali pjesmi novu dimenziju. Uz njega, ogroman dobitak za bend je nova suradnja s Filipom Gržinčićem koji potpisuje režiju spota, jednog od nesumnjivo najboljih video radova u posljednje vrijeme. Filip je dosad režirao spot “I Never Meant To Be There” s albuma “To Hold” i odradio nekoliko photo sessiona s grupom.

Pogledajte video

'To Love / To Hold' na dvostrukom limitiranom vinilu

Samo nekoliko tjedana nakon novog singla Jonathan će objaviti specijalno limitirano deluxe dvostruko vinilno izdanje albuma "To Love“ (2017.) i "To Hold“ (2018.). Otisnut u samo 300 primjeraka, vinil donosi na jednom mjestu oba posljednja izdanja, koji su završili na listama najboljih godišnjih albuma u regiji. Dvostruko izdanje na tržište dolazi 10. ožujka, a u sljedećim tjednima će band i izdavač LAA objaviti informacije o prednarudžbi albuma, kao i glazbene dućane gdje će izdanje biti dostupno. Još uvijek aktualni dvostruki album nasljednik je debitantskog uratka “Bliss”, objavljenog na vinilu 2015. godine, i tada rasprodanog u svega nekoliko mjeseci.

image
Jonathan, objavio je spot za pjesmu 'Falling'.
JONATHAN PRESS

S ta tri izdanja te duplim singlom "Getting Closer Is Keeping Us Apart“ Jonathan su se u svega šest godina probili među najcjenjenije i koncertno najjače bendove regije, što su potvrdili i nastupima u većini najvažnijih klubova i festivala. Također, svirkama uz divove kao što su Editors i Killers dodali su i dugačku američku klupsku turneju započetu na SXSW-u u Austinu. Usprkos težem prolasku domaćih grupa koje pjevaju na engleskom Jonathan su bili jedni od prvih artista šire prihvaćenih i od publike i od medija, uz precizno osmišljenim vizualima i estetikom.

Linker
23. listopad 2021 10:45