Profimedia, Backgrid UK
BRAT VOJVOTKINJE CATHERINE

Najteže razdoblje u životu prošao je sam: 'Potpuno sam se izolirao od obitelji, nisam se mogao pomaknuti, bio sam zarobljen'

Nakon što je prošle godine priznao da se bori s depresijom, brat vojvotkinje od Cambridgea nastavlja otvoreno govoriti o bolesti koja pogađa sve više ljudi, a jako se malo o njoj govori. James Middleton otkrio je kako je prošao kroz velike krize u kojima se u potpunosti izolirao od svoje obitelji.

Poduzetnik iz Berkshirea postao je zanimljiv javnosti kada je njegova najstarija sestra Kate Middleton započela vezu s princem Williamom 2003. godine, a iako je bio "samo" njezin brat, na veliko interes nije bio spreman.

- Odjednom su mi svi "sudili" jesam li uspješan ili propalica. To je bio veliki pritisak na mene – kazao je 32-godišnji James u intervjuu za magazin Tatler. Iako ga je veliki angažman Kate i princa Williama oko mentalnog zdravlja potaknuo da govori o svojim borbama, James Middleton ne voli govoriti mnogo o svojoj obitelji i kraljevskim dvorima.

- Živim odvojen život od njih. Ako sam vam ja zanimljiv zbog sebe to je super, ali ako sam zanimljiv samo zbog njih, to me ne zanima – izjavio je poduzetnik koji je pomoć zbog depresije i anksioznosti potražio prije nešto više od godine dana. Osim što se borio s depresijom, koju naziva "rakom uma", James se borio i s disleksijom, a dijagnosticiran mu je i poremećaj pažnje i koncentracije.

LONDON, ENGLAND - JULY 05:  (L-R) Pippa Middleton and James Middleton applaud Kyle Edmund of Great Britain defeating Bradley Klahn of the United States during in the Men's Singles second round match on day four of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 5, 2018 in London, England.  (Photo by Michael Steele/Getty Images)
Getty Images
Sa sestrom Pippom Middleton prošle godine na Wimbledonu

- Depresija me u potpunosti onesposobila. Zbog nje se nisam mogao pomaknuti iz kreveta, a zbog anksioznosti sam se osjećao krivim što se ne mogu ustati. Stalno sam razmišljao zbog čega sam depresivan. Imao sam sretno djetinjstvo, imao sam sve što želim. Nije da sam želio nešto više, ali tu je bilo nešto što me sputavalo u svemu. I što sam više ignorirao, to je više preuzimalo dominaciju.

Njegovi roditelji Carole i Mike Middleton znali su da nešto nije u redu, ali ih je James odgurnuo od sebe.

- Potpuno sam se isključio, nisam uopće komunicirao sa svojom obitelji, ali ni to nije moglo trajati zauvijek. Ne možeš „držati dah” unedogled – govori James koji za uspješan oporavak, osim terapije, zahvaljuje svojim psima Elli, Luni, Zulu i Mabel.

London, UNITED KINGDOM  - *EXCLUSIVE*  - Kate Middleton, Duchess of Cambridge younger brother James Middleton runs his daily errands with his dogs. They seemed to enjoy the ride peering out over the side, probably doing a bit of window shopping after copying James's sisters Kate & Pippa!

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 442890571, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK

Na terapiju je krenuo prije više od godine dana, nakon što nije mogao izaći iz automobila kad je stigao na posao pa je nazvao svog doktora koji ga je odmah poslao specijalistu.

Nakon što se povukao s vodeće pozicije u svojoj firmi Boomf, uz terapiju je boravio u Glen Affric, imanju svojeg šogora Jamesa Matthewsa, supruga starije sestre Pippe Middleton, a uskoro se i zaljubio pa mu je sada podrška i njegova djevojka Alizee Thevenet.

- Sretan sam. Ponovno se osjećam kao ja, kao kad sam imao 13 godina i bio uzbuđen zbog života. Ponovno sam ja i ne mogu tražiti ništa više - dodao je na kraju intervjua.

London, UNITED KINGDOM  - *EXCLUSIVE*  - The Brother of Kate and Pippa, the English entrepreneur James Middleton spotted in the capital doing a few chores.

Joined by his adorable dog, James treats his pup to a ride in his cargo bike riding around the streets of London.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 443896844, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid UK
Profimedia, Backgrid UK

Linker
22. listopad 2021 19:42