izlazi sljedeće godine

Nešto za vašu privatnu biblioteku: Dolly Parton ušla je u autorske vode i piše svoj prvi roman

Oism što pjeva, svira, financira cjepiva i ima organizaciju koja djeci daje besplatne knjige, američka kantautorica, pjevačica kultne ‘Jolene‘, sljedeći će ožujak izdati i svoj prvi roman.

Nakon objavljenih biografija i knjiga za djecu, američka pjevačica, glumica, kantautorica i poduzetnica Dolly Parton s književnikom Jamesom Pattersonom radi na svojem prvom romanu. Radnja romana "Run, Rose, Run" (Trči, Rose, Trči) odvija se u rodnom mjestu pjevačice, Tennesseeju, te je nalik na život same Dolly. Rose se seli u Nashville kako bi ostvarila svoje snove kao glazbenica.

Patterson je na svojoj web stranici napisao još par detalja o radnji romana. Radi se o zvijezdi o usponu koja pjeva o teškom životu iza sebe, ali je također u bijegu od prošlosti.

Roman je opisao kao jedinstven: "Ovu priču mogli smo napisati samo Dolly, najomiljenija američka country zabavljačica, i ja."

Knjigu "Run, Rose, Run" , koja bi trebala izaći 7. ožujka 2022. godine, popratit će i novi, istoimeni album, kojim će Dolly kroz svoju glazbu ispričati Roseinu priču.

"Sve nove pjesme napisane su na temelju likova i situacija u knjizi. Nadam se da ćete uživati u knjizi i pjesmama koliko smo i mi uživali u sastavljanju svega!", rekla je Dolly.

Čitajte i: Glazbena legenda shrvana gubitkom: Dolly Parton izgubila voljenog člana obitelji, utjehu traži u vjeri

Patterson je također komentirao kako je to jedno jedinstveno iskustvo - čitanje romana poboljšano je slušanjem albuma, i obrnuto.

Ipak, žanr pod čiji kišobran ovaj roman spada, jest triler. To se kroz radnju vidi radi Roseine velike tajne, ujedno i razloga zašto bježi od svoje prošlosti. Tajnu ćemo, naravno, saznati tek kad album i knjiga budu dostupni.

Inače, country zvijezda napisala je autobiografiju, pretvorila svoj motivacijski govor 'Slavite sanjara koji se krije u vama' kojeg je održala na hvaljenom University of Tennessee, u knjigu, a također drži i 'Dolly Parton's Imagination Library', organizaciju koju je posvetila svojem pokojnom ocu, preko koje želi motivirati djecu da čitaju te djeca mogu preko organizacije doći do besplatnih knjiga.

Parton je također napisala par knjiga za djecu, čiji su naslovi također dostupni na web stranici organizacije.

Linker
20. travanj 2024 02:17