I U DOBRU I U ZLU

Njegov brak nije Pakleni šund! Nevjerojatna ljubavna priča holivudske zvijezde

Supružnici Samuel L. Jackson i LaTanya Richardson nerazdvojni su otkako su se upoznali prije više od pola stoljeća, a ove godine slave 42. godišnjicu braka.

Upoznali su se na koledžu, među njima je ljubav planula na prvi pogled, a ove godine slave 42. godšnjicu braka. U Hollywodu takve priče obično postoje samo na velikom platnu, no ova je stvarna, a njezini protagonisti su glumci Samuel L. Jackson i LaTanya Richardson. O svom privatnom životu progovorili su za američki tjednik People koji u novom broju donosi njihovu nevjerojatnu ljubavnu priču.

image

Samuel L Jackson sa suprugom LaTanyjom Richardson i kćeri Zoe Jackson na gala večeri instituta American Cinematheque u Los Angelesu 2008.

PETER BROOKER/SHUTTERSTOCK

"Na početku naše veze zaključili smo da je najveće životno postignuće koje možemo ostvariti to da ostanemo zajedno do kraja bez obzira na izazove koji će nas na putu pratiti. Crnačke obitelji oduvijek su bile na glasu kao disfunkcionalne, jer su se muškarci u vezama ponašali kako su htjeli, vodili se nagonima i strastima, a odgoj djece smatrao se u potpunosti ženskim poslom, kao i svi kućanski poslovi. Duboko u sebi osjećali smo da je to pogrešno, jer svako dijete treba obitelj koja uključuje oba roditelja i oca i majku, pa smo učinili sve da promijenimo taj snažno ukorijenjeni, dominantni narativ u našoj zajednici. Nas dvoje ostajemo zajedno, bez obzira na sve, obećali smo si na samom početku, a kad se problemi i teškoće pojave smislit ćemo način kako da ih prevladamo", kaže LaTanya Richardson, glumica koja je svoju karijeru izgradila u kazalištu i na televiziji.

image

LaTanya Richardson Jackson i Samuel L. Jackson na premijeri "The last Days of Ptolomy Grey" u Los Angelesu.

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

A da im nije uvijek bilo lako, govori i činjenica da se Samuel L. Jackson potkraj osamdesetih navukao na droge, a iz pakla ovisnosti izvukla ga je upravo supruga, s kojom je 1982. dobio kćer Zoe, filmsku i TV producenticu.

Kad je shvatila da je vrag odnio šalu LaTanya je supruga odvela u kliniku za odvikavanje i rehabilitaciju, a danas je Samuelu L. Jacksonu jedini porok o kojem je ovisan - golf. U njegovom ugovoru, kad odlazi na snimanje izvan Los Angelesa stoji klauzula da mu producenti moraju omogućiti vrijeme za bavljenje omiljenim sportom.

image

John Travolta i Samuel L. Jackson u kultnom filmu 'Pakleni šund' redatelja Quentina Tarantina

MIRAMAX/BUENA VISTA/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"LaTanya mi je doslovce spasila život, ne samo karijeru. Pružila mi je ruku i dala priliku da budem osoba kakva zaslužujem biti, bez gospodara koji upravlja mojim postupcima i mislima," kaže Samuel L. Jackson., koji se proslavio zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu "Jungle Fever" redatelja Spikea Leeja 1991.

image

S Robertom De Nirom glumio je u filmu 'Jackie Brown'

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Kultni status stekao je ulogom sumanutog kriminalca i propovjednika Julesa Winnfielda u "Paklenom šundu" redatelja Quentina Tarantina.

Čitajte i: OPTUŽIVALI SU GA ZA PREVARU, ALI WILL SMITH JE TEK SADA OTKRIO PRAVU ISTINU O SVOM BRAKU

Danas je zvijezda blokbustera kao što su "Osvetnici", "Izbavitelji", "Ratovi zvijezda" i mnogih drugih, a pedantni statističari su izračunali da filmovi u kojima je igrao glavne i sporedne uloge na kinoblagajnama zaradili 18,5 milijardi dolara zbog čega se Samuel L. Jackson u Hollywoodu smatra jednim od kraljeva box officea.

"Posao je posao, smatram se sretnim što uopće imam posla. Nas dvoje smo odrasli u oskudici, u ranom djetinjstvu smo cijepljeni protiv osjećaja koje donose slava i novac", kaže Samuel L. Jackson.

LaTanyja u šali govori da je njezin suprug holivudska anomalija zbog toga što svaku ulogu svejedno bila riječ o glavnom filmskom liku ili epizodi shvaća podjednako ozbiljno i svaka mu je podjednako drage. Ali zna i uživati, pa svakog ljeta uzima dugi odmor, te suprugu i kćer obavezno vodi sa sobom na ljetovanje brodom.

image

Sa suprugom na premijeri filma "Pregovarač" 1998.

DAVE LEWIS/SHUTTERSTOCK

"Na palubi postoji jedno jedino pravilo kojeg se svi moraju pridržavati. A to je da se nikoga ne budi, nego čekamo da svi ustanemo i onda skupa jedemo", priča Jackson koji je na kraju razgovora otkrio i svoj recept za uspjeh braka.

"Kad se dvoje ljudi međusobno poštuje, voli i pazi jedno na drugog, nema šanse da brak ne uspije", zaključuje glumac.

Linker
19. travanj 2024 19:14