Glazba

Novi početak pjevačice Mangroovea: ‘Prvi solistički album radila sam u maloj sobi, bez benda‘

Pod novim umjetničkim imenom, Željka Veverec odlučila se za samostalnu karijeru, a novom pjesmom, rekla je, otvorila je posve novi svijet.

Pjevačica grupe Mangroove Željka Veverec objavila je pod umjetničkim imenom Je Veux svoj prvi solistički album "I Glow", koji glazbena kritika hvali kao jedno od najboljih domaćih izdanja ove godine.

Kako ste se odlučili za samostalnu karijeru?

- Ta se ideja kuhala već neko vrijeme. Valjda to dođe s godinama, osobito ako kao autor poželiš još jednu platformu na kojoj se možeš predstaviti publici i možda probiti neke granice.

image
Željka dok je nastupala s Mangrooveom.
MARIJANA BANKO/CROPIX

Zašto ste odabrali umjetničko ime Je Veux?

- Htjela sam nešto što mi je blisko. Kako volim francuski, pala mi je na pamet igra riječi. Je Veux na francuskom znači 'želim', što je ujedno značenje moga imena, a izgovara se kao moji inicijali.

Album otvarate pjesmom "The First Song", koju ste napisali 1998. Je li ovo svojevrsni povratak u prošlost?

- Album je već bio skoro gotov, ali nisam imala pjesmu kojom bih ga otvorila. Isprobala sam ih nekoliko, no nijedna nije bila prikladna. Na kraju sam shvatila da ovaj album mora početi mojom glazbenom pričom, koja se na početku sastojala samo od moga glasa i gitare, a nju zapravo nisam ni znala svirati. Radila sam u maloj sobi, bez benda, dok se u novoj verziji čuje i klavir, pa njome otvaram cijeli novi svijet. Nisam joj se zapravo vratila, jer je ona oduvijek u meni.

Linker
19. travanj 2024 02:24