slavna punica

Ovako je Ksenija Urličić prije četiri godine govorila o svom zetu, uhićenom ravnatelju HRT - a Kazimiru Bačiću

Ksenijinu stariju kći Katarinu, Kazimir je oženio u vrijeme studentskih dana. Ona je s 18 godina ostala trudna, a njemu je bilo tek 19. Zbog toga su Kseniju Urličić za HTV-u često oslovljavali kao ‘gospodična baka‘ jer je prvu unuku dobila u dobi od samo 41.godinu.

Zbog sumnje u korupciju ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić uhićen je ove srijede u velikoj akciji policije u kojoj je u Zagrebu privedeno i nekoliko poznatih osoba, a uhićenja su se nastavila i danas. Njegovo sumnjivo poslovanje nije povezano s poslovanjem HRT-a već je navodno u pitanju odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem, koji je također priveden, te njegovim građevinskim projektom Vrtovi svjetla koji se nalazi na lokaciji bivše tvornice.

image
Uhićenje Kazimira Bačića
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

U imovinskoj kartici Kazimira Bačića i njegove supruge Katarine, inače kćeri legendarne HTV-ove urednice Zabavnog programa Ksenije Urličić, prijavljen je niz impresivnih nekretnina. Posjeduju imovinu čija ukupna vrijednost prelazi 10,3 milijuna kuna, a stečena je uglavnom nasljedstvom i prihodima iz nesamostalnog rada. U imovinskoj kartici prijavio je mjesečnu plaću u neto iznosu od 24.852,42 kuna. Uz to po četiri osnove ostvaruje prihode iz imovinskih prava u ukupnom iznosu od 28.442 kune mjesečno. Supruga je nezaposlena, ali od imovinskih prava ima mjesečni prihod od 3.750 kuna.

image
Uhićenje Kazimira Bačića
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

Bačićeva punica, umirovljena televizijska legenda Ksenija Urličić, poznata kao Čelična lady HTV-a, o svom je zetu pak, kada je imenovan ravnateljem početkom 2017.godine, imala samo lijepe riječi među kojima su se isticale: vrijedan, pošten i dobar.

- O svom zetu mogu kazati samo sve najbolje. No, ne bih željela previše govoriti o njemu, da netko ne bi nešto krivo shvatio. Ipak, ako već inzistirate, mogu kazati kako smatram da je njegovo imenovanje jako dobra vijest za HRT jer je Kazo iznimno vrijedan, pošten i dobar čovjek, a nakon tridesetak godina rada na televiziji mislim da se s punim pravom može kazati kako je on i dijete HRT-a – rekla je Ksenija Urličić kada je Bačić s mjesta rukovoditelja Radne jedinice Televizijska tehnika prebačen na mjesto Ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

Naime, Ksenijinu stariju kći Katarinu, Kazimir je oženio u vrijeme studentskih dana. Ona je s 18 godina ostala trudna, a njemu je bilo tek 19. Zbog toga su Kseniju Urličić za HTV-u često oslovljavali kao 'gospodična baka' jer je prvu unuku dobila u dobi od samo 41.godinu.

image
Kazimir Bačić na HRT-u
TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Kazimir i Katarina imaju četvero djece, nakon najstarije Andree, koja je rođena 1980., pet godina kasnije došla je kći Lucija, zatim 1987. sin Luka te 1992. sin Matija. Nakon rođenja prve kćeri, Katarina se posvetila obitelji, dok je Kazimir nastavio studirati te je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu.

Na HRT je došao davne 1984. a kada je postao ravnatelj mnogi su to pripisali političkim vezama. Naime, Ksenijin brat Žarko Domljan, prvi je predsjednik Hrvatskog sabora i bliski Tuđmanov suradnik.

Linker
20. ožujak 2024 08:03