Novi početak

Popularna HTV-ovka Dajana Šošić nakon otkaza spremna je za novo životno poglavlje

Kako ekskluzivno doznajemo s prisavskih hodnika, novinarka i urednica nakon gotovo petnaest godina dala je otkaz na HRT-u i odlučila prihvatiti ponudu RTL televizije.

S Novom godinom nerijetko dolaze i nove životne odluke, a jednu je takvu donijela i HTV-ovka Dajana Šošić (37). Nakon gotovo petnaest godina mikrofon HRT-a zamijenit će onim RTL-a. S obzirom na to da je već navikla na tempo u Informativnom programu, ne boji se starih izazova na novoj televiziji - svoj posao ima u malom prstu.

Novinarka rodom iz Brela na HTV-u je počela raditi još kao studentica jer je na četvrtoj godini studija stigla na praksu i - ostala. Zanat je učila kao i mnogi studenti, u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, a potom je prešla u redakciju unutarnje politike, gdje je pratila i rad Sabora te zagrebačku Gradsku skupštinu. Uslijedilo je vođenje i uređivanje Podnevnog Dnevnika, Vijesti u 17 na Prvom programu, reporterskih javljanja iz Vlade i s brojnih drugih političkih događaja.

image

Još desetak dana uživa na godišnjem odmoru, a onda kreće u nove radne pobjede

FOTOGRAFIJE: RANKO SUVAR/CROPIX

Čitajte i: Andrija Jarak o televizijskom transferu godine: ‘Razilazimo se gospodski, a bivše kolege još moram lijepo počastiti‘

U nedavnom razgovoru za Gloriju otkrila je kako joj na poslu odgovara jutarnji ritam jer navečer voli imati vremena za prijatelje, jogu, kino i - kuhanje.

"Volim kuhati i gušt mi je pripremati lazanje, špagete ili ribu u pećnici, što me podsjeća na ljeta u Dalmaciji kad je pripravljamo na gradelama"”, rekla nam je tada Dajana koja je u Brelima igrala tenis, a tata ju je kao srednjoškolku vodio na Hajdukove utakmice u Split.

image

Dajanu Šošić uskoro ćemo gledati na RTL televiziji

FOTOGRAFIJE: BRUNO KONJEVIC/CROPIX

Čitajte i: Ovogodišnjim televizijskim transferima ne vidi se kraj: Ana Miščević nakon 17 godina odlazi s RTL-a

Najbolje se opušta uz knjigu, a od prije dvije godine može se pohvaliti da je prva doktorica znanosti među voditeljima Dnevnika. Doktorirala je na interdisciplinarnom studiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, a za doktorat je odabrala temu “Utjecaj društvenih mreža na informativne programe javne i komercijalne televizije” o čemu uskoro izdaje i knjigu.

Čitajte i: Televizijski transferi godine: Ne zarađuju milijune, ali njihove prelaske iz jedne u drugu kuću svi prate

Linker
05. ožujak 2024 16:36