2021. ZA PAMĆENJE

Televizijski transferi godine: Ne zarađuju milijune, ali njihove prelaske iz jedne u drugu kuću svi prate

U jeku pandemije posao su promijenila brojna poznata lica poput Ivane Paradžiković, Frane Ridjana, Andrije Jarka...

Da kalendarska 2021. na izmaku, uz ostalo, bude zapamćena i kao godina medijskih transfera svojim je prelaskom s Nove TV na RTL televiziju u samom fotofinišu pridonio prekaljeni reporter Andrija Jarak. On nakon 17 dugih godina odlazi iz svoje matične kuće, a prema neslužbenim informacijama u novoj redakciji čeka ga vlastita emisija, što mu je navodno bio glavni razlog da se zahvali svom dosadašnjem poslodavcu. Prije njega na korak u nepoznato odlučili su se njegovi kolege Matea Dominiković, Ivana Paradžiković, Ivana Brkić Tomljenović, Frano Ridjan, Ana Strizić..., a mi donosimo kronologiju najvažnijih.

Čitajte i: Andrija Jarak o televizijskom transferu godine: ‘Razilazimo se gospodski, a bivše kolege još moram lijepo počastiti‘

image

Andrija Jarak

MARKO TODOROV/CROPIX

Glavni potres na regionalnoj televizijskoj i medijskoj sceni povezan je s događanjima u hrvatskom susjedstvu, točnije u Banjoj Luci, gdje prekaljeni menadžer Dejan Jocić, pokretač Prve srpske TV i drugih projekata, pokreće regionalni news kanal Una TV.

Koliko će, i hoće li uopće ta banjalučka televizija nalikovati na sarajevsku Al Jazeeru i/ili N1 televiziju, čiji koncept je prigrlila, tek će se vidjeti, no zahvaljujući velikim planovima i očekivanjima u svoje su redakcije privukli mnoštvo poznatih lica iz cijele regije.

Čitajte i: Nakon 18 godina staža skoro završila u Švicarskoj kao čistačica: Ivana Paradžiković prvi puta se prijavila na burzu rada

image

Ivana Paradžiković

SANDRA SIMUNOVIC/CROPIX

Glavnim novinarskim zgoditkom iz Hrvatske smatraju dovođenje prekaljene urednice Ivane Paradžiković, koja je nakon par mjeseci stanke, nakon nikad razjašnjenog odlaska s Nove TV, postala dio njihova tima. Na taj korak odlučio se i poznati TV voditelj Frano Ridjan, koji se proslavio kao voditelj HRT-ovih emisije, a nakon toga vodio showove na Novoj TV. Novinarka Matea Dominiković na Unu TV stigla je iz redakcije N1 televizije, a karijeru je započela na RTL televiziji. Kao reporterka je ondje pratila životne, sportske i političke teme te izvještavala u brojnim kriznim situacijama, a u njezinom društvu pokojni je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić često gubio živce zbog provokativnih pitanja i britkih zapažanja. Na novom poslu trebali bismo je gledati i u studijskim emisijama, u kojima se Matea također osjeća poput "ribe u vodi".

Čitajte i: Reporterka Matea Dominiković o prelasku na Una TV: ‘Želim da mi bude bolje, ali i da budem bolja‘

image

Matea Dominiković

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Njezini kolege bit će i Josip Šarić, novinar čije su priloge gledatelji zapazili na HTV-u, Al Jazeeri Balkan i RTL-u, te Ana Strizić, bivša uzdanica sportskog programa RTL Televizije.

- Nakon 12 predivnih godina došlo je vrijeme za promjene i nove izazove kojima se jako veselim. Za sada se još uvijek pripremamo za početak emitiranja, a nadam se da će taj dan stići čim prije. I dalje ću raditi u sportskoj redakciji - iz zagrebačkog studija i na terenu. U fokusu su nam zanimljive priče i događaji iz cijele regije, a nadam se da će gledatelji to prepoznati i podržati - izjavila je.

Za kraj spomenimo i da je vizija osobnog razvoja na RTL televiziji ponukala iskusnu reporterku Ivanu Brkić Tomljenović da se jesenas zahvali kolegama s Nove TV. Premda se spekuliralo da nakon dva desetljeća u novinarstvu odlazi u sektor odnosa s javnošću, danas je dnevna urednica središnje informativne emisije RTL Danas.

- Zanimaju me dobro potkrijepljene priče koje mijenjaju sliku Hrvatske i ispravljaju očite i manje očite nepravde. U svom prvom uredničkom angažmanu inzistirat ću na njima i to smatram velikim izazovom - izjavljivala je tada Ivana Brkić Tomljenović koja se posebno veselila susretu i suradnji sa starim kolegama - nakon deset godina stanke.

Linker
11. travanj 2024 19:25