Matej Dokić
samoizolacija

Rade Šerbedžija iznenadio svoje obožavatelje i priznao da bolno žudi za svojom Lenkom

Glumac Rade Šerbedžija aktivirao se na društvenim mrežama gdje želi zabaviti svoje pratitelje. Osim toga, Rade će večeras, 3. travnja gostovati u live stream talk showu "Dnevni boravak sa Zuberom".

Glumac Rade Šerbedžija aktivirao se na društvenim mrežama gdje želi zabaviti svoje pratitelje. Osim toga, Rade će večeras, 3. travnja gostovati u live stream talk showu "Dnevni boravak sa Zuberom".

"Ej, ljudi u što sam se ja upustio? Nemam pojma o kompjuterima i jedva sam naučio otvarati poštu i ponekad poslati neko pismo. A sad me Lenka nagovorila da otvorim svoj Facebook i da u ovim teškim vremenima govorim ljudima poeziju i pričam priče… I pristao sam naravno… Baš sam nekako posebno uzbuđen i drago mi je da ste se toliki javili da vam se to sviđa… Pa, onda ćemo nastaviti.", napisao je Rade Šerbedžija koji na svojoj službenoj Facebook stranici ima više od 30 tisuća pratitelja.

Istaknutog hrvatskog glumca s domaćom, regionalnom i internacionalnom glazbenom, kazališnom i filmskom karijerom situacija s Covid-19 virusnom pandemijom potakla je da sa svojim obožavateljima počne i virtualno komunicirati.

Tako je u posljednje vrijeme objavio nekoliko video statusa popraćenih dirljivim i motivirajućim statusima gdje ga se može poslušati kako citira ili čita pjesme i priče raznih autora, dajući uvid u svoj dom i svakodnevicu.

"Evo me napokon u Fažani. Prošao sam samoizolaciju 14 dana u Rijeci i sada sam u Fažani, blizu (a tako daleko od moje Lenke)... Ona se smješka i govori mi stihove Desanke Maksimović: "Ne, nemoj mi prići, hoću izdaleka da volim i želim oka tvoja dva... jer sreća je lijepa samo dok se čeka, dok od sebe samo nagovještaj da...", napisao je Rade.

Rade Serbedzija i Lenka Udovicki
Ayurveda Balance Health Centar, Zagreb
Fotograf Matej Dokic 311019
Matej Dokić

To je razveselilo i književnika Miljenka Jergovića koji je njegov veliki obožavatelj.

"Večeras otkrijem da je Rade Šerbedžija u ova belajna doba pokrenuo kućnu video produkciju, pa se snima dok deklamira, govori, recitira poeziju, sve s nekim pomakom, kao da dekonstruira vlastitu maniru iz vremena otprije četrdesetak godina, kad nitko - osim Ljube Tadića - nije govorio uvjerljivo kao on."

Njegove statuse dijeli i prenosi R+ platforma, na kojoj će večeras biti live prijenos njegova gostovanja u Dnevnom boravku kod Zubera. Preko live stream linka objavljenom na R+ Facebook stranici i eventu, gledatelji će moći slušati razgovor te slati svoja pitanja i komentare u stvarnom vremenu.

Svoju misiju širenja kvalitetnog, kulturnog i zabavnog sadržaja R+ nastavlja u subotu, 4. travnja, s novim formatom emisije Meza. U live stream online talk showu Meza domaćini Mile Kekin i Robert Zuber ugostit će Shamsu 69 iz benda Brkovi, Branu Jakubovića iz benda Dubioza kolektiv, te Zonju (Zorana Markovića) iz Books of knjige (Crna Gora).

U nedjelju 5. travnja, u 20 sati glumac Goran Bogdan i režiser Srđan Golubović u Dnevnom boravku kod Zubera pričat će o filmu "Otac", koji je u kina trebao stići ovoga proljeća.

R+ platforma pokrenuta je kao jedinstveno mjesto na kojemu se kreativci, profesionalci i svi koji oni koji žele činiti dobro u društvu mogu kreativno izraziti, podijeliti svoje priče i iskustva, a kako bi njihove poruke došle do što većeg broja građana.


ČITAJTE I:

Linker
26. travanj 2024 07:20