Preokret

Samo desetak dana prije početka suđenja Rihanna povukla tužbu protiv svog oca Ronalda

Pop zvijezda je krivila oca da je zloupotrijebio njezino ime u korist svoje kompanije i 2019. podigla tužbu za lažno oglašavanje i narušavanje privatnosti. Suđenje je trebalo početi 22. rujna, ali Rihanna je u utorak povukla tužbu.

Jedna od najbogatijih glazbenica na svijetu Rihanna (33), čije je puno ime Robyn Rihanna Fenty, dugo je u lošim odnosima s ocem Ronaldom Fentyjem, koji je imao problema s alkoholizmom i ovisnošću o drogama.

Pop zvijezda krivila je svoga oca da je zloupotrijebio njezino ime u korist svoje kompanije i 2019. podigla tužbu za lažno oglašavanje i narušavanje privatnosti. Također je rekla da je bez njezina znanja dogovarao turneju po Južnoj Americi te nastupe u Los Angelesu i Las Vegasu.

Međutim, BBC prenosi da je desetak dana prije nego što su se trebali susresti na sudu 22. rujna, Rihanna - povukla tužbu.

Ovo je već drugi put da je otkazano ročište, a prvi put to se dogodilo u lipnju zbog situacije s koronavirusom i poteškoćama s putovanjima i prelascima granica.

image
Rihanna već duže vrijeme nije u dobrim odnosima s ocem.
Profimedia

Razlog za rujansku odgodu pak nije naveden, no američki mediji prenose da je Rihanna postigla izvansudsku nagodbu s ocem i njegovim poslovnim partnerom.

Rihanna je svoj pravni slučaj na sud odnijela prije dvije godine, rekavši: "Iako je gospodin Fenty Rihannin otac, on nema, niti je ikada imao ovlasti djelovati u ime Rihanne".

Tvrdila je da su njezin otac i još jedan čovjek, Moses Perkins, 2017. godine osnovali tvrtku pod nazivom Fenty Entertainment, koja se više puta na svoju ruku povezivala s njom. U sudskim dokumentima njeni odvjetnici su rekli: "Gospodin Fenty i gospodin Perkins pokušali su prikupiti milijune u zamjenu za lažno obećanje da su ovlašteni djelovati u Rihannino ime".

Tvrdili su da je Fenty Entertainment pokušao rezervirati 15-dnevnu turneju po Latinskoj Americi vrijednu 15 milijuna dolara, kao i predstave u Los Angelesu i Las Vegasu, bez Rihannina znanja.

image
Otac Ronaldo godinama se borio s alkoholizmom i problemima s drogom.
Profimedia

Nadalje, tvrdili su da je Ronald Fenty pokušavao profitirati od zaštitnog znaka "Fenty", koji je Rihanna koristila za nekoliko poslovnih pothvata, uključujući svoju kozmetičku liniju Fenty Beauty vrijednu više milijuna dolara.

Njezin je otac prethodno pokušao prijaviti vlastiti zaštitni znak za ime Fenty, kao dio plana za otvaranje lanca butik hotela, ali mu je taj zahtjev bio odbijen.

Tražeći sudsku zabranu protiv svog oca i njegovog poslovnog partnera, Rihanna je rekla da će njihove poslovne aktivnosti kršiti zakone o oglašavanju, tržišnom natjecanju i privatnosti te riskirati "ozbiljnu nepopravljivu ozljedu" marke Fenty ako se ne zaustave.

Linker
19. travanj 2024 01:57