Tužna obljetnica

Sanja Doležal već devet godina živi bez svoje velike ljubavi: Bol ne prestaje, ali drže ju lijepe uspomene

Sada već davne 2012. domaća pjevačica iznenada je izgubila supruga Nenada Šarića. On joj nije bio samo partner, već i kolega jer su oboje nastupali u Novim Fosilima - on je bubnjao, a ona pjevala. Sanja je na godišnjicu njegove smrti objavila emotivnu fotografiju i kratku posvetu.

Zagrebačka pjevačica Sanja Doležal 3. svibnja svake godine prisjeća se iznenadnog odlaska jedne od najvažnijih osoba u svojem životu, supruga Nenada Šarić. Izgubila ga je naglo, sada već davne 2012. od posljedica moždanog udara. Koliko god da s vremenom naučimo živjeti bez voljene osobe, bol je uvijek prisutna, ali i lijepa sjećanja koja nam je osoba ostavila.

Čitajte i: Sanja Doležal: 'Sve je došlo odjednom, menopauza, odlazak djece i valovi tuge, osjećala sam se nepotrebno'

image
Nenad Šarić
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Sanja je za suprugovu godišnjicu smrti na svom Facebook profilu objavila njegovu fotografiju na kojoj je nasmijan, a baš takvog ga i pamti. "Neno, 1010.1947. - 03.05.2012.", kratko je napisala uz fotografiju i stavila emotikon srca.

No, Nenad nije bio samo njezina velika ljubav s kojim je provela 25 godina u braku, već i poslovni partner. Naime, dok je Sanja pjevala u Novim Fosilima, Nenad je svirao bubnjeve u istom sastavu. Kako je uvijek zdravo živio - pazio na prehranu i bavio se fizičkom aktivnošću, njegova smrt mnogima je došla kao šok.

Čitajte i: Učim živjeti bez supruga

Korak po korak

Sanja je nakon njegove smrti ostala sama s njihovo dvoje djece - sinom Lukom i kćeri Leom. U intervjuu za Gloriju Sanja je svojedobno rekla kako se malim koracima uči živjeti bez supruga.

image
Novi Fosili
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Najgore pitanje koje mi netko može postaviti je: “Kako ste?”. Bilo je razdoblja u ovih godinu da­­na kad bih najradije nekoga nokautirala zbog toga. A onda samoj sebi kažem da me to ljudi pitaju jer im je žao što se to desilo ili zato što ne znaju što bi me drugo pitali kad me sretnu. Pa ljubazno odgovorim: “Dobro sam, hvala”. Ali pravi je dogovor – kako koji dan. Ima dana kad funkcioniram normalno, što u mom slučaju znači kao robot. Brinem se o kući, djeci, razmišljam na koji način zaraditi novac i odškolovati djecu, jer bi bio luksuz odustati i prepustiti se tuzi. Nemam izbora.

A ima dana kad se slomim. Život koji sam imala više nemam, ništa više neće biti isto i tek moram naučiti živjeti druk­či­je. Svjesna sam da ću naučiti, ali godina dana nije dovoljna. Još uvijek ne znam ni kud ni zašto. Ipak sam ja sa svojim suprugom provela više od pola života. Teško mi je o svemu pričati i nakon ovog intervjua više neće biti drugih. Svoju intimu mogu samo jednom na taj način podijeliti", ispričala je Sanja o svojoj borbi.

Čitajte i: Sanja Doležal vodi nas u svoju ljetnu oazu na Mrežnici: Predivna priroda, kupališta i vrhunska hrana

Devet godina kasnije, Sanja se nije prepustila letargiji i tuzi pa uživa u životu punim plućima. Posvećena je poslu i djeci, a ljeti odlazi i u svoj drugi dom na Mrežnici kako bi u prirodi napunila baterije.

Linker
20. travanj 2024 06:24