TOUCHSTONE TELEVISION - Album / Album / Profimedia
Nije isto bez njih

Seksi doktor Alex slomio nam je srce, odlazi iz 'Uvoda u anatomiju': Već smo patili i zbog odlazaka ovih likova

Nakon 15 godina iz "Uvoda u anatomiju" odlazi Justin Chambers, koji je u 350 epizoda glumio dr. Alexa Kareva, i to usred 16. sezone.

O razlozima nije htio detaljno govoriti, a njegov je odlazak vrlo kratko komentirala i Ellen Pompeo, odnosno Meredith Grey, koja kaže kako će to biti jedan od najtežih gubitaka za seriju.

"Ne postoji dobro vrijeme za oproštaj od serije i lika koji je definirao mnogo toga u mom životu u posljednjih 15 godina. Međutim, već neko vrijeme želim unijeti različitost u svoje uloge i karijerne odluke. Kako navršavam 50 godina i blagoslovljen sam s nevjerojatnom potporom svoje supruge i petero predivne djece, sad je to vrijeme", rekao je Chambers.

Inače, serija je u 16. sezoni prikazivanja, a trenutno su na "zimskoj pauzi" pa je njegov odlazak doslovno usred sezone. Zasad ne postoji plan o tome kako će se u radnji serije "riješiti" Alexa, koji je bio jedan od četvero likova iz originalne postave. Sada su ostali samo Ellen Pompeo (Meredith Grey), Chandra Wilson (Miranda Bailey) i James Pickens Jr. (Richard Webber).

No, zgodni Karev nije jedini koji nam je slomio srce svojim odlaskom iz sad već kultne serije koju su svi pratili u nekom trenutku.

Izzie Stevens (Katherine Heigl)

Drama koju smo gledali na ekranu s dr. Izzie Stevens navodno nije bila ni do koljena onoj koja se odvijala u stvarnom životu. Iako je za svoju ulogu osvojila Emmy, Heigl nije bila zadovoljna pričom svog lika i nikako se nije mogla dogovoriti s autoricom Shondom Rhimes.

"Gotovo je. Svi smo naporno radili na tome da pronađemo prijateljski način da prekinemo suradnju. Tužno je, ali to sam željela", rekla je nakon otkaza Heigl.

View this post on Instagram

Brought my girls to work last week. I don’t do it often cause I assume they’ll get bored and I’ll be distracted and chaos will ensue. But they loved it. They ran around the stages laughing and giggling and hushing up right quick when “rolling!” was shouted out. They pillaged the craft service table leaving nothing but a couple of stale potato chips and a hot dog bun in their wake. They studied the days sides and learned the names of all the crew members they could. They helped with my touch ups and my lines. They played hide and seek around the trailers on the lot and I found them hiding in the loft area above the drivers seat in my trailer like little mice nesting. They brought smiles to everyone’s faces and my heart swelled with a potent pride that they are mine and I am theirs. It kinda worked out perfectly despite my hesitation and now I’m amped to bring them all the time! What a blessing that I can. Thank you once again @photos_by_roger for the beautiful pics!

A post shared by Katherine Heigl (@katherineheigl) on

A zatim je odbila nominaciju za Emmy za posljednju sezonu koju je odradila u seriji, i to riječima: "Ne osjećam da sam dobila materijal vrijedan nominacije za Emmy."

No, iako je otišla kako bi napravila filmsku karijeru, to se nikad zapravo nije dogodilo. Pojavila se u nekoliko romantičnih komedija, no bez većeg uspjeha, a nešto bolja situacija konačno joj se dogodila kad je prihvatila ulogu u "Suits", odvjetničkoj drami koju je proslavio - odlazak Meghan Markle.

Derek Shepherd (Patrick Dempsey)

Dr. McDreamy glumio je 11 sezona, a iako nas je često živcirao, nikome nije bilo lako kad su ga odlučili ubiti u seriji. Patrick Dempsey nastavio je filmsku i televizijsku karijeru pa se pojavio u novom filmu Bridget Jones 2015. te u serijama "Devils" i "The Truth About the Harry Quebert Affair". No, rekao je kako više ne planira glumiti u tako dugačkim projektima.

"Volio bih raditi nešto drugo. Uzet ću si godinu dana da razmislim o svemu. Volio bih biti producent. Posvetio bih se seriji koja ima 10 ili 12 epizoda, ali nekoj koja ponovno ima 24 epizode mislim da ne bih. Financijski je to jako dobro, ali zapitaš se - koliko je zapravo dovoljno? Trenutno se fokusiram na to da budem otac i razvijam se", rekao je Dempsey, koji se uz glumu bavi i automobilskim utrkama.

Christina Yang (Sandra Oh)

Omiljena karijeristica deset je sezona bila u bolnici u Seattleu koju je konačno napustila zbog vrhunskog posla u Švicarskoj.

Glumica Sandra Oh rekla je kako je osjećala da je napravila sve što je mogla sa svojim likom i odlučila se na rez. Nakon toga dobila je "svoju" seriju, "Killing Eve", u kojoj igra glavnu ulogu i za koju je višestruko nagrađena.

Štoviše, Oh je zahvaljujući toj seriji postala prva žena azijskog podrijetla koja je nominirana za Emmy u kategoriji najbolje glavne glumice u dramskoj seriji. Također je bila prva Azijatkinja od 1981. godine koja je osvojila Zlatni globus za najbolju glumicu.

George O'Malley (T.R. Knight)

Ima li itko tko nije plakao kad je George preminuo? Jedna od najtužnijih scena u cijeloj seriji je kad u uniformi pozdravlja Izzie. Glumac T.R. Knight navodno nije bio zadovoljan svojom ulogom, ali i činjenicom da su mu stalno smanjivali minutažu u seriji. Kreativni tim odlučio ga je doslovno - baciti pod bus.

Knight se pojavljivao u manjim ulogama u serijama "The Good Wife", "The Catch" i "Genius", a najviše glumi u kazalištu, i to na Broadwayu.

Preston Burke (Isaiah Washington IV)

Zgodni kardiokirurg koji je bio u vezi s Christinom trajao je samo tri sezone, a za ulogu je višestruko nagrađivan te je proglašen najseksi frajerom na TV-u. Problem je bio u drami koja se odvijala iza kamera. Naime, Isaiah je navodno vrijeđao kolegu T.R. Knighta jer je homoseksualac, a zbog uvreda je dobio otkaz, iako ih je prvotno demantirao.

Isaiah se kasnije posvetio snimanju neovisnih filmova, podigao je i dosta kontroverze nakon što je podržao aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Mark Sloan (Eric Dane)

Doktor McSteamy pojavio se u trećoj sezoni i definitivno podignuo atmosferu liječničke drame. Mark Sloan prvo je bio iritantni playboy da bi se kasnije smekšao, a baš u tom trenutku sve je bilo gotovo - lik su ubili u avionskoj nesreći u finalu osme sezone.

View this post on Instagram

This is the closest thing I have to a Christmas sweater.

A post shared by Eric Dane (@realericdane) on

Dane je kasnije glumio u serijama "The Fixer" i "The Last Ship", no nikad nije bio popularan kao u vrijeme "Uvoda u anatomiju". Trenutno ga možemo gledati u HBO-voj "Euphoriji".

Linker
19. travanj 2024 18:11