PROVOKATIVNA KAO UVIJEK

Sjećate li se Annie Lennox? Zvijezda Eurythmicsa primljena u Kuću slavnih, pažnju ukrala poruka na njenoj odjeći

Škotska pjevačica i glazbenica na primanje u Kuću slavnih stigla u pratnji Davea Stewarta, glazbenika i producenta s kojim je osamdesetih stekla globalnu popularnost.

Osamdesete su bez njih nezamislive, a njihovi hitovi poput ‘Sweet Dreams", ‘Love Is a Stranger‘, ‘Here Comes the Rain Again‘, ‘There Must Be an Angel (Playing with My Heart)‘ i mnogi drugi i dalje izazivaju trnce kod slušatelja.

image

Annie Lennox i Dave Stewart: proslavila ih je suradnja u britanskoj pop senzaciji Eurythmics

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Oni su Annie Lennox i Dave Stewart, članovi nezaboravnog britanskog pop dua Eurythmics, čija diskografija broji devet studijskih albuma, prodanih u ukupnoj nakladi većoj od 75 milijuna primjeraka.

image

Annie Lennox je na proslavu stigla u maskirnoj uniformi

KRISTINA BUMPHREY/SHUTTERSTOCK

Škotska pjevačica Annie Lennox (67) bila je zaštitno lice benda, a publiku je osim svojim nevjerojatnim glasovnim sposobnostima nadahnjivala i neumornom borbom za ženska prava.

image

Annie Lennox se zalaže za feminizam na globalnoj razini

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Premda je Annie Lennox bila istureni član benda, njegov motor i duša bio je Dave Stewart (69), jedan od najutjecajnijih glazbenih producenata koji je surađivao s Ringo Starrom, Joss Stone, Ninom Hagen, Jonom Bon Jovijem, Katy Perry, Mick Jaggerom, Bryanom Ferryjem, Arethom Franklin i mnogim drugima.

image

Dave Stewart i Annie Lennox na početku Eurythmicsa

ANL/SHUTTERSTOCK

Četrdeset godina od dana najveće slave Annie Lennox i Dave Stewart primljeni su u njujoršku Kuću slavnih, a Annie Lennox je na svečanu ceremoniju stigla u maskirnom kombinezonu.

Čitajte i: AMERIČKI ŽIGOLO VIŠE NEMA PLOČICE, NO U 73. GODINI JAKO DOBRO SE SNALAZI KAO OTAC MALIH DJEČAKA

Pogledajte video

Na kragni je nosila broš u obliku znaka koji simbolizira mir, a na leđima natpis ‘global feminism‘, čime je željela poručiti da borba za ženska prava u svijetu, bez obzira na sve pozitivne pomake koji su se proteklih desetljeća dogodili - nikada ne prestaje.

Linker
14. travanj 2024 16:03