Profimedia, Press Association
pronađen mrtav

Svijet je u šoku! Tužan odlazak slavnog chefa Anthonyja Bourdaina

Slavni svjetski chef Anthony Bourdain pronađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Francuskoj.

'S velikom tugom možemo potvrditi smrt našeg prijatelja i kolege. Njegova ljubav prema novim avanturama, novim prijateljima, dobroj hrani i piću te izvrsnim pričama iz cijelog svijeta napravile su od njega jedinstvenog spisatelja. Njegovi talenti nikad nas nisu prestali impresionirati. Naše misli i molitve su s njegovom kćeri i obitelji u ovim teškim trenucima', napisali su njegove kolega na CNN-u.

Bourdain je umro u 61. godini života, a neki od izvora tvrde da si je slavni chef oduzeo život.

Najpoznatiji svjetski gastro-putopisac, vrhunski chef bio je dugogodišnje lice CNN-a, a nalazio se u Francuskoj gdje je snimao nove epizode. U hotelskoj sobi jutros ga je pronašao njegov prijatelj i chef Eric Ripert.

No Country For Old Men

Objavu dijeli anthonybourdain (@anthonybourdain)


Bourdain je 2012. godine posjetio i Hrvatsku u kojoj je snimio epizodu svog Emmyjem nagrađenog putopisno- kulinarskog showa "No reservations". Epizoda se zvala "Croatian Coast", a Bourdain je kušao domaće sireve, maslinova ulja i vina. Domaćin mu je bio Mate Janković.Od njega se statusom na svom Instagramu oprostio i njegov kolega Jamie Oliver.
'Totalno sam u šoku što je nevjerojatni Anthony Bourdain napustio ovaj svijet. Dao je sve od sebe za kulinarstvo, a chefovi diljem svijeta dugo će tugovati za njim jer ga nitko neće moći zamijeniti. Počivaj u miru, chefe. Obitelji i njegovim bliskim prijateljima šaljem izraze sućuti.'




Linker
16. travanj 2024 08:03