Jednostavna i svoja

Tko je prva dama Zagreba? Voli jogu, putovanja i ležerno odijevanje, a svom je suprugu najveća podrška

Kad je tek upoznala Tomislava, Iva Mertić Tomašević nije mislila da je on dobar materijal za vezu, no ipak mu je dala šansu koja se pokazala opravdanom. Njihov brak dug pet godina je skladan, ali ipak se u nečemu razilaze.

Nakon što je Tomislav Tomašević jučer postao novi gradonačelnik Zagreba, njegova supruga Iva Mertić Tomašević čvrsto ga je zagrlila i dala mu poljubac pred svima. Jer, takva je ova instruktorica joge s diplomom iz komparativne književnosti i fonetike - puna podrške i ljubavi te se ne ustručava u javnosti pokazati naklonost svom suprugu.

Čitajte i: Tomislav Tomašević otkrio kako je osvojio suprugu Ivu: 'Nije mislila da sam materijal za vezu'

image
Iva i Tomislav u stožer su stigli vrlo ležerno odjeveni.
GORAN MEHKEK/CROPIX

"Prvu damu Zagreba" mnogi zovu samozatajnom jer ne traži medijsku pozornost niti se ne odijeva ekstravagantno, već jednostavno i ležerno, no to je ne čini ništa manje zanimljivom. Na birališta je došla u društvu supruga u prilično casual kombinaciji - puloveru, traper suknji i tenisicama, a sličnu kombinaciju imala je i u izbornoj večeri.

Tomislav i Iva su 19. svibnja proslavili pet godina sretnog braka - svaki slobodni trenutak provode zajedno najčešće uz serije na Netflixu i HBO-u, a posljednje su gledali “Krunu”, otkrila je Iva za Gloriju.

Čitajte i: Ekskluzivno! Privatni svijet Tomislava Tomaševića: Supruga Iva najveća mu je podrška, uskoro slave važan datum

image
Supružnici Tomašević jako vole sport, posebice planinarenje.
VEDRAN PETEH/CROPIX

- Volimo i prirodu pa Iva i ja trčimo, vozimo bicikl i uživamo na snowboardu te planinarimo, a s nama je uvijek i Boško. Idemo na mjesta u blizini Zagreba, a u nedostatku vremena i na Sljeme. Tužno nam je gledati kako mu je istočna strana devastirana pa radije biramo zapadnu. Imamo neke svoje skrivene i puste staze, što nam i odgovara jer trebamo malo mira, priznaje Tomašević, koji je sa suprugom posjetio i brojne svjetske planine.

Iva i Tomislav ovisnici su o putovanjima, a prvo zajedničko daleko putovanje bila im je Mongolija, 2016.. Prije dvije godine su posjetili Peru te planinarili u Andama, obišli Machu Picchu, boardali u pustinji, a za medeni mjesec otišli su u Nepal.

Jednostavan i opušten par početkom rujna 2008. u Zagrebu preko zajedničkih prijatelja, a oni su im kasnije postali vjenčani kumovi. No, Iva je zbog njegovih čestih putovanja mislila da Tomislav nije "materijal za vezu" pa su prohodali tri mjeseca kasnije.

image
Njihovo vjenčanje na SLjemenu nije bilo ekstravagantno.
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Moda na biralištima: Iva Mertić Tomašević na glasanje došla u tenisicama, Anita Mihanović iznenadila izdanjem

Ipak, Tomislav je bio uporan i uspio ju je uvjeriti da mu ipak da šansu pa su se zaručili 2015. u Lisabonu, a svadba je održana godinu dana kasnije, u subotu, 21. svibnja.

Opuštena svadba

Slavlje je bilo posve opušteno - gosti su mogli doći cijeli dan, s djecom i kućnim ljubimcima, te su mogli i prespavati. Nisu morali nositi formalnu odjeću, a sa sobom su mogli donijeti piće i hranu koju su sami pripremili te puštati omiljenu glazbu. Svadbeni darovi bili su strogo zabranjeni. Što se tiče samog vjenčanja, Iva i Tomislav vjenčali su se dva dana prije svadbe i to u kapelici na Sljemenu.

- Supruga i ja imamo specifičan odnos prema vjeri. Nismo ateisti, ali ni klasični vjernici. Duhovne trenutke možemo doživjeti bilo gdje na svijetu, pa i u prirodi - otkriva Tomislav i dodaje kako su se ipak odlučili za vjenčanje u katoličkom duhu, ali ne subotu, već u četvrtak.

Gradonačelnik i prva dama Zagreba imaju skladan brak, ali se ipak u nečemu razilaze. Naime, Iva je vegetarijanka, a on jede meso, no zbog nje trudi se da ne pretjeruje pa ga jede samo dvaput tjedno.

Linker
13. travanj 2024 08:39