Aktualno i danas

Tori Spelling o patnjama: ‘Godinama sam molila da me promijene šminkom, plakala sam u prikolici‘

Glumica se otvorila po pitanju nesigurnosti u svoj izgled i ružnim komentarima na račun izgleda kojih se naslušala kao tinejdžerica.

Iako je rođena kao jedna od onih koji imaju sve, glumica Tori Spelling (47) što je starija to se više otvara o borbama i problemima koje je doživljavala u životu. Postala je poznata po ulozi Donne Martin iz serije Beverly Hills 90210, koju je dobila sa 16 godina, zahvaljujući ocu producentu Aaronu Spellingu. Iako je to bilo prije 30 godina, Tori je i tada doživljavala zlostavljanje koje je i danas više nego aktualno - zlostavljanje na internetu i putem anonimnih komentara. Zbog njih je dugo patila i nije prihvaćala svoj izgled.

"Tata mi je uvijek govorio 'Oči su ti ogledalo duše'. Nikad to nisam zaboravila. Zbog toga otac bi rijetko dopustio da njegovi glumci nose sunčane naočale", započela je podulju objavu Tori, spomenuvši svog pokojnog oca. Unatoč svemu što joj je otac govorio, glumica je u mladosti "mrzila svoje oči".

Glumiti je počela u vrlo popularnoj seriji u svojim formativnim godinama.

"Internetski trolovi (da i tada smo ih imali) zvali su me žabom i kukcookom. Bilo je teško svoje formativne godine provesti pod mikroskopom. Godinama sam preklinjala šminkere, na svojim filmovima i emisijama da mi smanje oči. Zbog izgleda sam plakala u prikolici za šminku", prisjetila se Spelling.

Kako je nadvladala komplekse

Uz fotografiju iz serije Beverly Hills, objavila je i jednu noviju, kao i naslovnicu časopisa "Rolling Stone". Za tu posljednju kazala je da joj je pomogla vratiti samopouzdanje. "Moje su oči stvorile tu sliku. Pokazale su emociju koju sam osjećala u duši", opisala je naslovnicu na kojoj su rekonstruirali scenu iz kultnog filma "Psiho".

Objasnila je da je nakon godina i godina čitanja uvredljivih i bolnih komentara stvorila obrambeni mehanizam - u kameru pokazuje samo jednu stranu lica.

"Mnogi pitaju zašto pokazujem samo jednu stranu. Da to je izbor. Moj izbor. Jer je ranjiva, nevina i uzbuđena djevojka pokazala svoje cijelo lice sa 16 godina i živu su je pojeli. Izbore o mom izgledu donosili su bezimeni ljudi, bez lica. Ali riječi ne možete odčitati. Cyber bullying je postojao i tada, a sada je gore nego ikada", zaključila je Tori.

Baš zbog toga upozorila je svoje obožavatelje da promisle prije nego komentiraju nečiji izgled. "Idući put kad poželite komentirati nekoga o njihovom licu, tijelu ili izborima, zapamtite da ih ne znate. Oni ne znaju vas. Ali njihova će duša pamtiti taj ružan komentar. Ostat će utisnut u njih. Naše sjećanje ne može zapamtiti fizičku bol, ali sjećamo se one emotivne, verbalne i ispisane boli", upozorila je glumica. Dodala je kako sada voli svoje oči, zbog njih je jedinstvena i baš zato rijetko kad nosi sunčane naočale.

Linker
20. travanj 2024 08:57