-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
novi album

Veliki povratak kontroverznog repera Kanyea Westa kroz posvetu pokojnoj majci koja će razgaliti njegove fanove

Najavljen je album kojeg mnogi nestrpljivo očekuju: 23. srpnja izlazi album ‘Donda‘ nazvan po pokojnoj majci, dugo očekivani deseti samostalni studijski album kontroverznog repera prati njegov projekt, nagrađen Grammyjem, Jesus Is King, objavljen u listopadu 2019.

Najavljen je album kojeg mnogi nestrpljivo očekuju: 23. srpnja izlazi album ‘Donda‘ nazvan po pokojnoj majci, dugo očekivani deseti samostalni studijski album kontroverznog repera prati njegov projekt, nagrađen Grammyjem, Jesus Is King, objavljen u listopadu 2019.

Prvi spomen o novom albumu bio je u ožujku 2020. godine, kasnije predviđen za izdanje u srpnju 2020. godine. Kanye Omari West (44) je kroz godine promijenio i ime albuma iz God's Country u Donda, ime koje je zadržao.

Tko je Donda West?

Donda je Kanyea odgojila kao samohrana majka, radila je kao profesorica engleskog jezika na Sveučilištu Chicago te su radi njezinog posla čak i kratko živjeli u Kini, što ih je iznimno zbližilo. Također je napisala knjigu o njezi svog sina pod nazivom Raising Kanye: Life Lessons from the Mother of a Hip-Hop Superstar.

Svoju je potporu sinu neumorno pokazivala - Donda ga je uvijek poticala da piše više poezije kad je bio mlad, poticala je da svoj talent za riječi i glazbu koristi što više. Kanye je prvu pjesmu u studiju snimio s 13 godina, a za istu je platila majka.

Donda je tragično preminula u studenom 2007. godine, od bolesti koronarnih arterija i višestrukih postoperativnih čimbenika zbog ili kao posljedica liposukcije i mamoplastike. U trenutku smrti imala je samo 58 godina.

Uz pjesmu "Hey Mama", te tvrtke koju je nazvao po njoj, ovo nije prva posveta koju je Kanye dao svojoj pokojnoj majci.

image
Kanye West
MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Što sve znamo o albumu?

Beats by Dre, marka slušalica i zvučnika koju su osnovali hip hop glazbenik Dr. Dre i predsjednik diskografskih kuća Interscope-Geffen-A&M, Jimmy Iovine, objavila je video na YouTube sa Sha'Carri Richardson ( suspendirana sportašica američke olimpijske reprezentacije ) u kojem se čuje minutu dugi isječak nove pjesme No Child Left Behind.

Osim No Child Left Behind poznato je još 10 pjesama, uključujući i pjesmu Donda.

Kanye je poznat po tome da uvijek ima i puno drugih glasova na svojim projektima. Za sad su poznata samo tri imena: Pusha T, koji zajedno sa Kanyeom vodi diskografsku kuću, te Lil Baby.

Posljednjih je godina West usmjeravao glazbu prema religiji, te iako Donda možda neće zvučati isto i biti kršćanski nastrojen album, postoje jasne reference na Boga i samu religiju.

Kanye West i Irina Shayk su prekinuli? Romansa se rasplamsala u Francuskoj, a završila mjesec dana kasnije

Slika vrijedna 1000 riječi

Slika na albumu bit će naslikana trudna žena, odnoseći se na originalan naziv albuma Donda: With Child.

Louise Bourgeois umjetnica je koja stoji iza Kanyeovog Donda umjetničkog djela. Legendarna francusko-američka umjetnica najpoznatija je po svojim skulpturama velikih razmjera, posebno po instalacijama nalik pauka, koji se obično protežu kroz čitave prostore na njezinim izložbama u galeriji. Bourgeois je umrla 2010. godine, ali njezin je rad često bio metafora majčinstva, što može objasniti zašto ju je Kanye mogao odabrati za umjetnicu koja vizualno predstavlja album posvećen majci.

Kanye West napokon se oglasio o razvodu: Evo što traži od svoje uskoro bivše supruge

Linker
26. travanj 2024 01:09