Mladost-ludost

Voditeljica se prisjetila kako je bježala iz roditeljskog doma: ‘Znali su proći mjeseci da ne dođem kući‘

Iako je prije 20 i više godina bila željna avantura i novih iskustava, Edita Misirić Vrkljan sada jedva čeka kad će posjetiti svoj stari dom, baš kao i njezin suprug i sin.

Televizijska voditeljica Edita Misirić Vrkljan, koja je prije dvije godine postala majka, na Instagramu se prisjetila kako je, kad je postala punoljetna, što prije željela otići iz roditeljskog doma. No, kada čovjek malo odraste i upije neka iskustva, vrlo često dom ne shvaća kao mjesto odakle treba pobjeći, već kao oazu mira i spokoja u koju se rado vraćamo.

"Kada sam s 19 godina iselila iz roditeljskog doma na veliko protivljenje moje majke koja to dugo nije mogla prihvatiti bila sam odlučna u namjeri da se osamostalim, odrastem, živim punim plućima kako ja želim. Znali su proći mjeseci da ne dođem kući. Bila sam zaposlena odrastanjem, otkrivanjem svijeta, studiranjem, trošenjem prvih honorara i ostalim životnim radostima", napisala je voditeljica.

Sada je situacija nešto drukčija - cijela njezina obitelj jedva čeka ići u posjet baki.

"Otada su prošle godine. Više od njih 20. Doma sam svaka dva tjedna. Moj muž broji dane do odlaska u Križ. Njemu je naša kuća u Križu sinonim za mir i odmor. Meni oduvijek, samo što sam se prije veselila nemiru i ludovanju, a danas miru i odmoru. Mama je sretna, moj Vanja tetama u vrtiću cijeli tjedan priča o tome kako za vikend s mamom i tatom ide baki Maji u 'Kiz'. Danas smo zapalili prvu adventsku svijeću. Doma u Križu", ponosno je dodala Edita uz fotografije adventskog vijenca.

Edita, koja je sa suprugom Javorom dobila sina Vanju, tek je godinu i dva mjeseca nakon porođaja prvi put progovorila svim lijepim, ali i teškim stranama koje joj je donijelo majčinstvo.

"Prvih godinu dana majčinstva je čisto preživljavanje! Prvi put u životu susrela sam se s bezuvjetnom ljubavi i jedino što želiš je da se tom biću nikada u životu ništa loše ne dogodi. I onda samo brineš, i kad si budan i kad spavaš, brineš, brineš, brineš. Sad je lakše, ne zato što manje brinem već zato što sam se navikla", otkrila je prošle godine za Gloriju.hr.

Vanju je rodila hitnim carskim rezom jer su mu padali otkucaji srca dok je još bio u trbuhu, no sve je prošlo odlično i maleni sve više napreduje.

"Početak nam je bio baš za pamćenje! Kada smo došli doma dva mjeseca sam vidjela sve zvijezde od boli kod svakog podoja, bilo je tu i upala, pa i suza, ali izdržali smo. Šest mjeseci se hranio isključivo mojim mlijekom i fantastično napredovao. Na kraju smo oboje zavoljeli dojenje pa dojim još uvijek. I beskrajno sam mu zahvalna na tome što voli spavati. Koliko me po danu znao iscijediti i doslovno i figurativno, toliko me po noći štedio", prisjetila se Edita kojoj je majčinstvo iz temelja promijenilo život.

Linker
18. travanj 2024 17:36