Više nije tajna

Zaljubljen preko ušiju: Daniel Radcliffe zbog kolegice požalio što se nije rodio barem deset godina ranije

Na setu filmova o svijetu čarobnjaka nitko nije očekivao da će se Harry zatreskati u zlicu koja ga je na velikom platnu umalo ubila najstrašnijom čarobnjačkom kletvom - ‘Avada Kedavra‘.

Trebale su proći godine da britanski glumac Daniel Radcliffe (32) otkrije da se preko ušiju zaljubio u 23 godine stariju kolegicu Helenu Bonham Carter (55) na snimanju filma "Harry Potter i Red feniksa" iz 2007. Ona je u njemu vidjela malog kolegu kojem, konačno, može biti mama, no Daniel je unatoč svemu izgarao zbog ljubavi prema nagrađivanoj britanskoj zvijezdi... Nekako je na setu filma u kojem tumači naslovnu ulogu, a ona Bellatrix Lestrange, opaku vješticu i pomoćnicu glavnog negativca, lorda Voldemorta, skupio hrabrost i napisao joj poruku kojom je prizvao što osjeća, piše Daily Mail.

- Draga Helena Bonham Carter, bilo mi je zadovoljstvo biti vaš suradnik, a po potrebi i zamjena za stolić jer na setu uvijek držim vašu kavu. Volim vas i volio bih da sam se rodio deset godina ranije pa bih možda imao šanse - stoji u ljubavnoj poruci.

image

Daniel Radcliffe čvrsto je zagrlio Helenu Bonham Carterna premijeri te 2010.

JOANNE DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Veliki reunion ekipe ‘Harry Pottera‘: Izašao je teaser, a poznat je i datum izlaska specijala!

Kako vrijeme liječi sve rane, glumac je poruku pročitao pred kamerama u najavi za posebnu emisiju posvećene 20. obljetnici snimanja prvog od osam filmova o malom čarobnjaku te privukao simpatije fanova. Dobio je mnogo podrške i zahvala pratitelja na društvenim mrežama jer ih je "rastopio" preslatkim pisamcem.

Okrugla obljetnica

Dosad se mislilo da je prvu simpatiju pronašao među vršnjakinjama snimajući filmove o fantastičnom svijetu čarobnjaka prema djelima britanske spisateljice J. K.Rowling. Nitko nije pomislio da bi se Harry mogao zatreskati u Bellatrix, zlicu koja ga na velikom platnu umalo nije ubila najstrašnijom čarobnjačkom kletvom "Avada Kedavra".

Danielovo priznanje prikazano je u sklopu najave dugo iščekivanog specijalca: "Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts" čija će premijera biti 1. siječnja 2022. na HBO Maxu.

U nanovo "oživljenom" dijelu seta - društvenoj sobi Gryffindora, jednog od četiri doma čarobnjačke škole Hogwarts - tim povodom okupit će se: Daniel Radcliffe, Emma Watson (31) koja u franšizi tumači ulogu Harryjeve prijateljice, sveznajuće Hermione Granger i Rupert Grint (33) poznat po ulozi Harryjeve desne ruke, Rona Weasleyja.

image

Glumačka ekipa na svjetskoj premijeri 'Harry Potter i Darovi smrti 1. dio' 2010. godine

JOANNE DAVIDSON/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Slasne čarolije iz Hogwartsa: Harry Potter kuharica donosi genijalne recepte - otkrivamo najpopularniji

Pretrest će uspomene sa snimanja na koje su došli kao klinci, a otišli kao odrasli, mladi ljudi. Naime, prvi film "Harry Potter i Kamen mudraca" snimljen je 2001. kad su još pohađali osnovnu školu, dok je posljednji "Harry Potter i Darovi smrti" II. dio, prikazan čak deset godina kasnije, 2011. godine.

Simpatija iz škole

Danielova zatreskanost nije jedini neočekivani ljubavni zaplet iza kamera: Emma Watson zaljubila se u Toma Feltona (34), engleskog glumca koji je tumačio ulogu negativca Draca Malfoya. Glumici je bilo tek 11 godina kad ga je upoznala dok je Tom bio 14-godišnjak. Otkrila je srce da bi joj srce "zatitralo" svaki put kad su zajedno pohađali nastavu organiziranu za dječje glumce na setu.

- Ušla sam u sobu u kojoj su nas podučavali. Zadatak nam je bio nacrtati predodžbu prema kojoj zamišljamo izgled Boga. Tom je nacrtao djevojku s naopakom kapom na skateboardu. Jednostavno ne znam kako to reći - zaljubila sam se u njega. Dolazila sam svaki dan i tražila ga na popisu zajedničkih scena. Kad bih ga ugledala, znala sam da me očekuje uzbudljiv dan - izjavila je.

image

Daniel Radcliffe i Helena Bonham Carter na filmskom setu 2009.

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Rade Šerbedžija neprepoznatljiv u filmu o Harryju Potteru

Tom Felton prema njoj je osjećao određenu naklonost, ali ne ono čemu se nadala. Jednom prilikom je pojasnio: “Sjedio sam u šminki kad mi je netko otkrio da je zaljubljena u mene.”

- Od tada sam se prema njoj postavljao vrlo zaštitnički. Uvijek sam bio slab na nju i to traje do danas. Postojalo je nešto se može opisati kao neka vrsta obiteljske povezanosti - ispričao je glumac čije su spačke u Hogwartsu bile dodatni mamac za gledatelje. Fanovi odbrojavaju sitno do prikazivanja specijala kada će zvijezde franšize prisjetiti dobrih, starih vremena.

Linker
19. travanj 2024 02:40