PULA FILM FESTIVAL

Zavodnici Miloš Biković i Miodrag Radonjić stigli u Pulu na svjetsku premijeru filma Južni vetar 2: Ubrzanje

Glumci najpopularnijeg filmskog serijala u Hrvatskoj imali su svjetsku premijeru novog nastavka filma. Rasprodali su arenu, a obožavatelji su jedva dočekali priliku uživo upoznati kultne likove - Baću i Maraša.

Svjetska premijera filma Južni vetar 2: Ubrazanje na Pula Film Festivalu u istarski grad dovela je glavne aktere i glumce ovog serijala koji je bez zadrške osvojio regiju - glumca Miloša Bikovića i Miodraga Radonjića. Dvojac je plijenio pažnju na crvenom tepihu, a more obožavatelja jedva je dočekalo priliku da se fotografiraju s najdražim glumcima. Radi se o premijeri koja je u potpunosti rasprodala pulsku arenu.

Maraš i Baća, odnosno Miloš i Miodrag, za premijeru su se čak i modno uskladili. Na crvenom tepihu nije izostajalo morskog štiha pa stoga nisu niti prevladavali klasični smokinzi, već nešto opuštenije inačice, poput lanenih odijela za koje su se odlučili i Miloš i Miodrag. Dominantne bež i bijele boje izdvojile su ih iz mase. Miloš, koji inače surađuje i s ruskom produkcijom, za Pula Film Festival rekao je nekoliko riječi o projektu koji je postao i određen sociološki fenomen u društvu.

image
Miodrag Radonjić na Pula Film Festivalu.
DUSKO MARUSIC/CROPIX

"Puno volim ovaj projekt, kao ekipa prolazimo kroz sve faze jednog stresnog braka, ali ono što vas drži je ljubav prema projektu i tome što radimo. Bilo je scena koje smo snimali noću, u jezeru, kad je padala tuča, u mulju. Jako je bilo teško kretati se i pritom glumiti. Vožnju motora sam morao svladati za nekoliko dana, kaskaderske kadrove je trebalo napraviti tako da se vidi da sam to ja. Bilo je padova s motora, ali srećom, bez ozbiljnih posljedica", rekao je Miloš u kratkom intervjuu.

image
Miloš Biković na Pula Film Festivalu.
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Krimić s elementima trilera bavi se temama kriminaliteta koji se događa u beogradskom podzemlju, a priča se gradi oko temperamentnih likova koji su čas heroji, a čas kriminalci. Oni su kompleksni, sa svim svojim manama i vrlinama, a jasno vidimo na koji ih način društvo odvodi i izvodi iz propasti. Maraš, Baća i Car kultni su likovi s kojima već nekoliko godina ‘živi‘ cijela regija, a novi su nastavak, nakon Beograda, Knjaževca, Zaječara, Pirota i Dimitrovgrada, snimali i gradiću Kastav te Rijeci.

Čitajte i: Otvoren Pulski filmski festival! Novopečeni gradonačelnik stigao sa suprugom pa poručio: ‘Pula je grad kulture, hrvatski Rim‘

Čitajte i: Veliki uspjeh dubrovačke redateljice! ‘Murina‘ osvojila Zlatnu kameru u Cannesu

Redatelj i producent filma Miloš Avramović u intervjuu za Tportal otkrio je kako slijedi i treći nastavak filmskog serijala, a snimanje počinje krajem sljedeće godine ili početkom 2023.. U planu im je uključiti i neke svjetske zvijezde te projekt podići na globalnu razinu.

image
Projekcija filma Južni vetar 2: Ubrzanje rasprodala je pulsku arenu.
DUSKO MARUSIC/CROPIX
Linker
17. travanj 2024 14:06