gubitnici s interneta

Zbog nepromišljenih izjava ovih 10 zvijezda izgubilo je gomilu pratitelja na društvenim mrežama

Osim što su izgubili dio pratitelja, ostali su i bez sponzora, pa su neke od njih, poput pjevačice Lane Del Rey, čak ugasile svoje profile na društvenim mrežama.

BILLIE EILISH (19)

OSOBNO BOGATSTVO: 30 MILIJUNA DOLARA

BROJ PRATITELJA NA INSTAGRAMU: 19 MILIJUNA

Američka pjevačica i kantautorica izgubila je dio obožavatelja zbog iznenadne promjene imidža u bujnu plavušu povodom izdavanja albuma ‘Happier Than Ever’ početkom ljeta. Godinama je, naime, njegovala sliku djevojke iz susjedstva u prevelikoj odjeći pa je zbog seksualizacije svog imidža ostala bez sto tisuća pratitelja na Instagramu. Iako taj broj zvuči zastrašujuće, riječ je o tek jednom promilu njezinih obožavatelja.

image
Billie Eilish
JONATHAN BRADY/PA IMAGES/PROFIMEDIA

LANA DEL REY (36)

OSOBNO BOGATSTVO: 30 MILIJUNA DOLARA

BROJ PRATITELJA NA TWITTERU: 10 MILIJUNA

U rujnu ove godine američka kantautorica potpuno se isključila s društvenih mreža jer želi više privatnosti i koncentracije za rad na novom albumu. Na Instagramu ju je pratilo 20 milijuna, a na Twitteru 10 milijuna ljudi. Odluci je pridonio i gubitak 75 tisuća pratitelja na Twitteru zbog pozitivnih objava o tadašnjem predsjedniku Trumpu, a negativnih o pokretu Black Lives Matters te kolegicama Beyonce, Nicki Minaj i Cardi B.

image
Lana Del Rey
PETE MARINER/AVALON/PROFIMEDIA

Billie Eilish na naslovnici Voguea u halterima iz Čakovca! Mala krojačka manufaktura osvaja svijet

NICK CANNON (40)

OSOBNO BOGATSTVO: 30 MILIJUNA DOLARA

BROJ PRATITELJA NA INSTAGRAMU: 5,1 MILIJUN

Unatoč brojnim objavama iz privatnog života američki komičar je 2017. ugasio svoj profil na Instagramu jer na toj društvenoj mreži nije zarađivao. U međuvremenu se očito uspio dogovoriti za bolje honorare i sada mu svaka objava donosi pristojnu zaradu.

image
Nick Cannon
CHRIS DELMAS/AFP

EVANGELINE LILLY (42)

OSOBNO BOGATSTVO: 15 MILIJUNA DOLARA

BROJ PRATITELJA NA INSTAGRAMU: 2,1 MILIJUN

Otkako je lanjskog proljeća izgubila stotinjak tisuća pratitelja jer se usprotivila odlasku u samoizolaciju zbog kontakta s osobom zaraženom koronavirusom, kanadska glumica mnogo je opreznija u svojim izjavama i statusima na društvenim mrežama. Obraz je spasila isprikom.

image
Evangeline Lilly
MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

ELLEN DEGENERES (63)

OSOBNO BOGATSTVO: 370 MILIJUNA DOLARA

BROJ PRATITELJA NA INSTAGRAMU: 107 MILIJUNA

Zbog optužbi za zlostavljanje podređenih i stvaranje toksičnog okružja na radnom mjestu američka komičarka i TV voditeljica lani je izgubila više od pola milijuna sljedbenika na Instagramu. U međuvremenu je ipak taj gubitak višestruko nadoknadila.

image
Ellen DeGeneres
ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

TYRA BANKS (47)

OSOBNO BOGATSTVO: 90 MILIJUNA DOLARA

BROJ PRATITELJA NA TWITTERU: 13,9 MILIJUNA

Bivši američki supermodel Tyra Banks izgubila je 240 tisuća pratitelja na Twitteru nakon što su objavljene njezine izjave u kojima ponižava kandidatkinje u showu Američki top model, gdje je bila članica žirija.

image
Tyra Banks
LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK

KANYE WEST (44)

OSOBNO BOGATSTVO: 1,8 MILIJARDI DOLARA

BROJ PRATITELJA NA TWITTERU: 30,6 MILIJUNA

Američki reper koji je u procesu razvoda od reality zvijezde Kim Kardashian skupo plaća kontroverzne izjave i tok svijesti koji objavljuje na Twitteru.U godinu dana ostao je bez više od milijun i pol pratitelja.

image
Kanye West
ANGELA WEISS AFP

LEA MICHELE (35)

OSOBNO BOGATSTVO: 14 MILIJUNA DOLARA

BROJ PRATITELJA NA INSTAGRAMU: 6,7 MILIJUNA

Američka glumica i pjevačica lani se na neko vrijeme povukla s društvenih mreža kad su u javnost dospjele izjave njezinih kolega sa seta serijala ‘Glee’ da im je snimanje pretvorila u pakao. Osim stotina tisuća pratitelja na Instagramu, izgubila je i neke sponzore, a na kraju se morala i javno ispričati.

image
Lea Michele
NOAM GALAI AFP

Gotovo 30 godina skrivala tajnu: Iza njezine 'prirodne' ljepote stoji plastična operacija

J.K. ROWLING (56)

OSOBNO BOGATSTVO: 820 MILIJUNA FUNTI

BROJ PRATITELJA NA TWITTERU: 13,9 MILIJUNA

Britanska književnica više vjeruje u moć riječi nego slike, a broj njenih pratitelja na društvenim mrežama to zorno i potvrđuje. Na Twitteru njezine objave prati gotovo 14 milijuna ljudi, a na Instagramu samo 121 tisuća. Lani je na Twitteru doživjela osjetan pad od 350 tisuća pratitelja zbog neprijateljskih objava o transrodnim osobama.

image
J.K. Rowling
GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

VANESSA HUDGENS (32)

OSOBNO BOGATSTVO: 16 MILIJUNA DOLARA

BROJ PRATITELJA NA INSTAGRAMU: 42,5 MILIJUNA

Bezobzirnim komentarom o epidemiološkim mjerama te broju preminulih od covida-19 u ožujku 2020. američka glumica i pjevačica izgubila je više od pola milijuna pratitelja na društvenoj mreži i poljuljala svoj imidž slatkice iz susjedstva.

image
Vanessa Hudgens
MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK
Linker
16. travanj 2024 16:11