Zvijezda u problemima

Životni pad glumice koju smo obožavali: Prijeti joj 15 godina zatvora zbog povezanosti sa strašnim kultom

Allison Mack presudu će dočekati 30. lipnja. Nekoliko dana ranije glumica je u pismu svojih odvjetnika napisala da izuzetno žali zbog cijele situacije i da joj je suradnja s Keithom Raniereom najveća pogreška u životu.

Njemačko-američka filmska i televizijska glumica Allison Mack (38) za The Hollywood Reporter je, uoči izricanje presude 30. lipnja, izjavila da je povezanost sa kultom Nxivmom bila najveća pogreška njezinog života. Zvijezda serije "Smallville" posljednjih se godina tereti zbog sumnje da je bila desna ruka samoprozvanog gurua Keitha Ranierea, koji je optužen za brojna kaznena djela nad ženama unutar kulta Nxivm koji je godinama vodio.

Iako se za bizarni kult zna od 2017. godine, otkada je priču prvi objavio The New York Times na površinu neprestano izlaze novi gnjusni detalji koji se vežu uz Keitha i Allison, koji su se prilikom uhićenja izjasnili nevinima.

Njezina uloga bila je da kultu i njegovom vođi dovodi nove žrtve, koje su tamo prisiljavanje na fizički rad i seks, a pritom su verbalno ponižavane, pa čak i žigosane. Spominju se i razne ucjene.

image
Allison Mack priznaja je krivnju u travnju 2019.
Alberto Reyes/Shutterstock

Allison je zapravo Keithu dovodila nove sljedbenice koje bi ubrzo postale seksualne robinje koje su morale u svemu ugađati starijim, muškim članovima, a sud joj je odredio kućni pritvor uz jamčevinu od 5 milijuna dolara.

Glumica je u "tajno društvo" pokušala uvesti i brojne druge filmske i glazbene zvijezde, kao što su glumica Emma Watson i pjevačica Kelly Clarkson.

Allison Mack sada žali zbog povezanosti sa kultom, a nedavno je to istaknula i u pismu svojih odvjetnika upućenom onima koji su njezinim postupcima oštećeni.

image
Allison Mack priznaja je krivnju u travnju 2019.
Alberto Reyes/Shutterstock

"Svim sam srcem vjerovala da me mentorstvo Keitha Ranierea vodi ka boljoj, prosvjetljenijoj verziji sebe. Posvetila sam mu svoju odanost, resurse i, na kraju, svoj život", stoji u pismu.

Čitajte i: Ušla je snažna, no puca pod pritiskom: Lori Loughlin u zatvoru proživljava gorke trenutke

Čitajte i: Glumica koja se proslavila u Melrose Placeu mora opet u zatvor jer je pijana skrivila smrt žene

Dodala je i da će "provesti ostatak svog života radeći da ispravi greške i postane suosjećajnija žena".

"Žao mi je zbog vas koje sam dovela u Nxivm. Žao mi je što sam vas potaknula da upotrijebite svoje resurse za sudjelovanje u nečemu što je bilo u konačnici toliko loše", napisala je Mack.

Mack je u travnju 2019. priznala krivicu, kada je i optužena za regrutiranje seksualnih robova za Keitha Ranierea (60) i njegovu podskupinu DOS, opisanu kao potpuno žensko tajno društvo "gospodara" i "robova" u kojima su žene navodno bile prisiljene biti seksualno podređene Raniereu.

image
Svoju će sudbinu saznati 30. lipnja.
Alberto Reyes/Shutterstock

Mack nakon svega prijeti 15 godina zatvora, a kazna će joj se izreći 30. lipnja u svečanoj sudnici Jacka B. Weinsteina u Brooklynu u New Yorku.

U međuvremenu je Keith Raniere u listopadu osuđen na čak 120 godina zatvora, a izricanje presude uslijedilo je dvije godine nakon što je završio u pritvoru u Meksiku. Raniere je još u lipnju 2019. proglašen krivim za krijumčarenje i iznudu.

Ipak, odvjetnici glumice traže da ona ne dobije veliku zatvorsku kaznu nakon što je priznala što je počinila, kao i istaknula da se izuzetno kaje.

Spominju i važnost činjenice da je Mack javno prokazala vlastitu prethodnu povezanost s Raniereom.

"Njena je odluka da u potpunosti surađuje s vladom, kao i da javnosti jasno da do znanja da se kaje, posebno onima kojima je naudila", izvijestili su njezini odvjetnici.

Linker
14. travanj 2024 12:14