MATEA SMOLČIĆ SENČAR
u najproduktivnijoj fazi

Saša Lozar za Gloriju Glam: 'U životu sam imao i velikih uspona i velikih padova, a popularnost je sklizak teren'

Od tinejdžerske senzacije do zrelog vokalnog virtuoza prošao je težak put sazrijevanja, zbog čega danas ubire plodove rada te živi svoju najproduktivniju fazu, kako nam je otkrio u intervjuu za novi broj magazina Gloria Glam.

Od tinejdžerske senzacije do zrelog vokalnog virtuoza prošao je težak put sazrijevanja, zbog čega danas ubire plodove rada te živi svoju najproduktivniju fazu, kako nam je otkrio u intervjuu za novi broj magazina Gloria Glam.

Ovo ljeto radijski eter poharao je singl "Budi", najnoviji uradak multitalentiranog glazbenika Saše Lozara - jednostavna ljubavna priča koja plovi i nosi dašak prošlog vremena te prepoznatljivost i stil autora/tekstopisca i glazbenog producenta Predraga Martinjaka Peggyja, njegova stalnog suradnika. Ovaj 39-godišnji vokalni virtuoz s karizmom polako je, ali sigurno koračao prema vrhu domaće glazbene scene i upravo sada ubire plodove dugogodišnjeg rada te istodobno oduševljava struku i publiku. Uz titulu glazbenika, Saša nosi i onu radijskog voditelja, talentiranog plesača i glumca te prije svega supruga i oca. U svojoj je suštini jednostavan i iskren, duhovit i neposredan, što nam je dokazao u razgovoru za novi broj magazina Gloria Glam.

Kako biste opisali razdoblje u kojem ste sada?

- Uvijek sam na putu prema boljem - pokušavam unaprijediti kvalitetu života na privatnom i poslovnom planu. Imam dozu perfekcionizma, ponekad iracionalnu, ali naposljetku se uvijek pokaže ispravnom. Trenutačno sam u stvaralački najproduktivnijoj fazi, osjećam zahvalnost zbog uspjeha koji postižu moje pjesme i uživam sa svojom obitelji.

Kakva bi bila vaša procjena stanja na domaćoj i svjetskoj glazbenoj sceni?

- Svako vrijeme nosi svoje. Promjene su velike jer danas se za glazbu više ne treba toliko truditi. No strast je i dalje jednaka i to je najvažnije. Veseli me što se mnogo toga događa i kod nas, da se ljudi trude i da se čuju i neka nova imena.

Je li vas popularnost ikada zavela?

- Uspjeh kao takav nešto je čemu svi stremimo. Lako se opijemo boljim životom, tako da je to sklizak teren. Takva nam je priroda, ali svatko se nosi s tim na svoj način. Kao što se nosimo i s neuspjehom, tugom...

saša lozar gloria glam kolovoz 2019
MATEA SMOLČIĆ SENČAR
Saša Lozar je posvećen svom obiteljskom životu...

Kako biste opisali svoj ego?

- Kao duh iz svjetiljke. Malo ga protrljaš i tu je. Jedina je razlika što se kod mene ne treba toliko truditi da se u svjetiljku vrati. Naučio sam ga držati pod kontrolom.

Što vas uvijek vraća u realnost?

- Svi imamo ego momente. Nitko na to nije imun. U životu sam imao i velikih uspona i velikih padova, no sad već imam iskustva, a tu su i bliske sobe na koje uvijek mogu računati da me prizemlje ako se malo i zaletim.

Što vam predstavljaju brak i očinstvo?

- Osjećaj sigurnosti i ljubavi. Obitelj je moja stvarnost. Uloga oca najbolje je što mi se dogodilo i drago mi je što imam veliku kćer s kojom mi je užitak razgovarati, putovati...

Sa suprugom ste u braku već 14 godina, što je u današnje vrijeme rijetkost…

- Svjestan sam toga i jako zahvalan. Nije da nema svađa i trzavica, kao i u svakom odnosu, ali, recimo, nikad nisam opsovao suprugu ni ona mene.

S 28 godina postali ste otac. Iz današnje perspektive, mislite li da ste bili premladi?

- To se pokazalo kao najbolja stvar koja mi se u životu dogodila. Ako uz sebe imaš nekog posebnog, a ja uistinu imam, spreman si za sve. Roditeljstvo je blažena stvar, a još ako ga doživiš u godinama kada si u punoj životnoj snazi, to je fenomenalno. Ne treba bježati od roditeljstva ni kasnije, to je događaj koji ti donese novu energiju u život.

Što vas još osim glazbe ispunjava?

- Obožavam filmsku umjetnost. Volim Nolana i Tarantina i još me nikad nisu razočarali. Bilo bi fora okušati se u filmu, u nekom zanimljivom projektu.

Otkrijte nam nešto o sebi što mislimo da ne znamo.

- Nemam neki svoj alter ego za scenu, tako da kod mene vrijedi "what you see is what you get". Smotan sam i mnogo griješim, lutaju mi misli i ne doživljavam previše okolinu, ali vjerujem da je to simpatično. Što se tiče otkrivanja nečega što o meni ne znate, ne smijem govoriti o tome jer kad bih bilo što rekao, to bi prestale biti stvari koje o meni nitko ne zna.

Uz novi broj magazina Gloria Glam, osim velikog intervjua s Petrom Grašom, ne propustite na dar NAJ OLEARI Lasting Embrace tekući ruž za usne.

Linker
26. travanj 2024 05:10