Pop-diva Jennifer Lopez, kraljica vječno osunčanog tena, maslinastu put naglašava make-upom sa sjajnim česticama i - bijelom odjećom
 SplashNews.com
Medalja za brončani sjaj

Dobro je znati: Kako što duže zadržati preplanuli ten

Seksi preplanulost - rezultat pametnog sunčanja - može se produljiti uz pomoć blagog šećernog pilinga, preparata koji hidratiziraju, hranjivih ulja te prave doze - marelica i dinja.

S ljetovanja se ljudi obično vraćaju zadovoljniji - i ‘stanjem uma’ i izgledom. Plivanje je zategnulo mišiće, a zdrava doza preplanulosti čini nas vitkijima. Osim toga, raznorazne nepravilnosti na koži puno su manje vidljive... Nije stoga čudno da brončanu put želimo zadržati što dulje. Ako smo se sunčali pametno (i tako izbjegli opekline i ljuštenje kože), preplanulost možemo ‘prolongirati’ uz pomoć kozmetike.

Actress Jennifer Lopez spotted in New York City, New York.

The
SplashNews.com
Pop-diva Jennifer Lopez, kraljica vječno osunčanog tena, maslinastu put naglašava make-upom sa sjajnim česticama i - bijelom odjećom

- Najvažniji i najjednostavniji korak je hidratacija kože – kaže vlasnica zagrebačkog kozmetičkog Bliss instituta Jasminka Herceg. Pritom savjetuje da se klasični gelovi za tuširanje na neko vrijeme zamijene onima uljnih tekstura ili pak hranjivim mlijekom za čišćenje. Piling ne treba izbjegavati, no poželjno ga je nanijeti na mokru kožu te odabrati onaj na bazi šećera. Njegove čestice, naime, nježno poliraju kožu i brzo se tope u kontaktu s vodom. Zaboravite na trljanje ručnikom nakon tuširanja i osušite se tapkanjem. I njegujuća ulja nanose se na mokru kožu, a dobar su izbor i hranjive kreme te maslaci za tijelo - koji daju i dovoljno vlage. Briga za kožu ne prestaje ni nakon odlaska s plaže. Preparati namijenjeni njezi poslije sunčanja najčešće sadrže formule bogate hijaluronskom kiselinom, osvježavajućom aloe verom, hranjivim monoi uljem te karite maslacem, ali i umirujuće sastojke poput bisabolola, koji djeluje protuupalno i obnavljajuće.

Obogaćeni su kompleksom antioksidansa - među kojima se posebno ističe vitamin E - te agensima za produljenje preplanulosti, poput prirodnog šećera eritruloze iz maline. On djeluje samo na površinskom sloju dajući koži privlačnu tamnu nijansu i do mjesec dana nakon ljetovanja. A pomaže i hrana - ako se na jelovniku nađu namirnice bogate beta-karotenom, poput dinja, marelica i mrkve.

Terra cotta Reve d’Ete gel za naglašavanje brončane puti 263,65 kn GUERLAIN

Rashlađujući losion poslije sunčanja za ujednačen ten i sjaj 1155 kn LA MER

Healthy Glow Luminous višebojni bronzer iz linije Les Beiges 429 kn CHANEL

Osvježavajući losion nakon sunčanja 117,90 kn NUXE

Bronze&Highlight: sedefaste nijanse rumenila 204 kn LANCOME

Balzam nakon sunčanja za lice i tijelo 263,90 kn DIOR

Gelée Réparatrice: intenzivna hidratacija koja čuva preplanulu put 203 kn BIOTHERM

Krema za tuširanje za produljenu preplanulost 158,90 kn PUPA

Brazilian Bod Buff nježni piling i maska 149 kn SOL DE JANEIRO

Linker
16. travanj 2024 08:46