RAQUEL HLADKY
 Getty Images
BOJE IZ JARKOG SPEKTRA

Šminka sezone: Što ljubiteljice make-upa moraju znati

Ljubiteljima make-upa diskrecija ove sezone nije zajamčena jer su u trendu otkačene nijanse ruževa i sjenila, a premda preparati sadrže visoke koncentracije pigmenata, teksture su im lagane pa se i lako razmazuju.

Ljubiteljima make-upa diskrecija ove sezone nije zajamčena jer su u trendu otkačene nijanse ruževa i sjenila, a premda preparati sadrže visoke koncentracije pigmenata, teksture su im lagane pa se i lako razmazuju.

U skladu s prirodom koja je u punom cvatu, i make-up se zašarenio, i to - čini se - najviše dosad. No iako su koncentracije pigmenata u preparatima iznimno visoke, teksture su lagane, na bazi vode i biljnih ulja. Šminka se stoga brzo i glatko razmazuje, prozračna je i prianja poput druge kože čak i kad je naizgled gusta poput slikarskih tempera i pastela. Bilo da je riječ o ruževima, sjenilima ili rumenilima, svi su pogodni za ‘blendanje’ jer sadržavaju višeslojne boje čiji se intenzitet mijenja ovisno o tome u koliko se uzastopnih poteza nanesu. No, dovoljan je već jedan sloj da šminka potraje cijeli dan jer su pigmenti postojani, a često i vodootporni.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 20: A model backstage at the Byblos Ready to Wear Spring/Summer 2018 fashion show during Milan Fashion Week Spring/Summer 2018 on September 20, 2017 in Milan, Italy. (Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images)
Gamma-Rapho via Getty Images
BYBLOS

Ruževi, sjenila i rumenila pogodni su za "blendanje" jer sadržavaju više slojne boje čiji se intenzitet mijenja ovisno o tome u koliko se poteza nanesu.

BERLIN, GERMANY - JULY 07:  Models are seen backstage ahead of the Raquel Hladky show  during the Mercedes-Benz Fashion Week Berlin Spring/Summer 2018 at Kaufhaus Jandorf on July 7, 2017 in Berlin, Germany.  (Photo by Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)
Getty Images
RAQUEL HLADKY

Make-up se nudi u svim mogućim varijantama, od nježnog do ‘nabrijanog’ - u takozvanim psihodeličnim bojama. Osobito su se ruževi ‘oteli kontroli’ pa se u gotovo svakoj kolekciji pojavljuju u ludim nijansama zelene, ljubičaste, plave... I uobičajene boje na usnama - poput crvene, ružičaste i narančaste - izuzetno su glamurozne, a posebno do izražaja dolaze u obliku tekućih ruževa, takozvanih tinta za usne, koje mogu biti mat baršunaste ili pak sjajne poput laka, metala ili kapljica rose u kojima se prelijeva svjetlost.

LONDON, ENGLAND - FEBRUARY 17:  A model backstage at the Marta Jakubowski show during the London Fashion Week February 2017 collections on February 17, 2017 in London, England.  (Photo by Ian Gavan/Getty Images)
Getty Images
Marta Jakubowski

Majstorima iluzije mogu se nazvati i sjenila i rumenila s takozvanim hibridnim teksturama – kremaste se formule nanošenjem na kožu pretvaraju u puderaste pružajući osim intenzivne boje i osjećaj ugode. Priča je, naravno, zaokružena lakovima s raznovrsnim efektima, od gel manikure do metalik sjaja koji se vratio u velikom stilu.

Ruž Color Riche iz linije Balmain 105,90 kn L’ORÉAL PARIS

Grand Illusion tekući ruž 175 kn MAC

Mark. Epic ruž 27,90 kn AVON

My Must Haves sjenilo 12,90 kn ESSENCE

Les 9 Ombres Affresco paleta sjenila 657 kn CHANEL

Lip Artist Pro paleta ruževa 79,90 kn CATRICE

La Laque Couture lak 201 kn YVES SAINT LAURENT

Lak za nokte 180 kn GIVENCHY

ICONails lak 21,90 kn CATRICE

Linker
27. travanj 2024 08:33