Nova linija tijela

Uz ova četiri znaka možete biti sigurni da je vaša liposukcija prošla odlično

Cilj je postići što prirodniji i skladniji izgled tijela nakon uklanjanja prekomjernog masnog tkiva, a to ćete, smatraju estetičari, znati već na prvi pogled.

Liposukcija, odnosno isisavanje masnog tkiva, može biti opsežna procedura, pogotovo ako se radi na trbuhu, stražnjici i bedrima, koja može potpuno transformirati tijelo. Ako je izvedena po svim pravilima struke, ta bi transformacija trebala izgledati prirodno. Navodimo neke od jasnih znakova uspjele liposukcije.

Nema tragova zahvata

Dobro izvedena liposukcija ona je koju se ne može prepoznati. "Trebala bi ostati neotkrivena", kaže plastični kirurg iz New Yorka dr. Daniel Maman, a takvom stanju sigurno pridonosi nepostojanje vidljivih ožiljaka. Odličnu ocjenu zaslužuju i dobro skriveni ožiljci, smatra plastični kirurg dr. Joseph Russo.

Skladne linije

"Poslije pravilno izvedene liposukcije, obline i linije tijela izgledat će prirodno i skladno. To je važno, jer većina ljudi i odlazi na liposukciju kako bi se riješili tvrdokornih masnih naslaga koje im daju, recimo to tako, četvrtast izgled", kaže plastični kirurg iz Houstona dr. German Newall.

image

Na tijelu nakon zahvata ne bi smjelo biti izbočina, udubljenja i ožiljaka, a koža bi trebala biti čvrsta i elastična

SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Tretmani za puni sjaj: Kako se zvijezde pripremaju za izlazak na crveni tepih

Konture dijelova iz kojih je isisavana masnoća trebale bi biti usklađene s okolnim dijelovima i ne smiju od njih odudarati, pa je nedopustiv nagli prijelaz s punog na "usisano" područje.

Ako se s liposukcijom pretjeralo, rezultati će biti neprirodni i jasno će se vidjeti da ste imali zahvat, kaže dr. Russo, a njegov kolega dr. Maman dodaje da liječnici moraju "poštovati prirodne tjelesne proporcije". Pretjerano oblikovani i agresivno "izgravirani" trbuh i bokovi jako loše stare, kažu stručnjaci, pa je najbolje težiti umjerenom i što prirodnijem rezultatu.

Bez izbočina i udubljenja

Kad radite liposukciju sigurno se želite riješiti i različitih izbočina i udubljenja koja se javljaju na lošije oblikovanim i mlohavim dijelovima tijela. Stoga je jasno da liposukcija ne bi trebala dovesti do pojave novih, neobičnih, neravnina u tkivu.

Zdrava i elastična koža

Poslije liposukcije koža treba izgledati zdravo i biti elastična. Pored toga, kaže plastični kirurg dr. Peter Geldner, ne smije biti nikakvih neobičnih promjena na koži, kao što je, primjerice, promjena u pigmentaciji.

Linker
14. travanj 2024 19:16