CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Artist u backstageu

Glavni vizažist na Oscarima otkriva kako stvara holivudski glamur, ima tajno ‘oružje‘

Prekaljeni make-up umjetnik objasnio je pomoću kojih proizvoda održava sjaj glumica i glumaca netaknutim cijelu noć. Ima tu i iznenađenja.

Prekaljeni make-up umjetnik objasnio je pomoću kojih proizvoda održava sjaj glumica i glumaca netaknutim cijelu noć. Ima tu i iznenađenja.

Za voditelja šminke na Oscarima, holivudskog vizažista Brucea Graysona, nedjeljna dodjela najpopularnijih filmskih nagrada bit će njegov Dan D. Predvodit će tim od 22 vizažista koji će pripremati i dotjerivati više od stotinu izvođača i prezentera. Iza Graysona je višegodišnje iskustvo na dodjelama Oscara, Grammyja, SAG-a, a poslije takvih spektakala ponekad se oporavlja danima.

Zvijezde pod prstima

Tijekom oscarovske noći pod njegovim se prstima nađu sve zvijezde koje sudjeluju u programu, jer glamur mora ostati netaknut cijelu noć. Grayson i njegov tim dočekuju ih oboružani svim mogućim oblicima make-upa, četkica i drugih pomagala, no na pitanje New Beautyja koji mu je predmet u svoj toj opremi najvažniji, kroz smijeh odgovara: "Vjerovali ili ne, to je selotejp." Odmah potom i objašnjava zbog čega – u backstageu, kaže, ne postoji ništa korisnije od ljepljive trakice za skidanje tragova pudera i šljokica koji prelaze s uzvanice na uzvanicu i dalje dok se pozdravljaju i čestitaju si.

image

Angelina Jolie za Graysona ima posebnu titulu

LUCA CARLINO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tko je kraljica red carpeta

Grayson je radio i na mnogim drugim važnim događanjima, snimanjima filmova i spektaklima, primjerice na showu "Ljepotica i zvijer" i na Čarobnom božićnom specijalu Mariah Carey. Šminkao je mnoga slavna lica – Katie Holmes, Toma Cruisea, Brooke Shields, Denzela Washingtona, pa i Billa i Hillary Clinton, no "kraljicom crvenog tepiha" jednom je prilikom proglasio Angelinu Jolie. Dobitnik je mnogih važnih nagrada, a umjetnost uljepšavanja otkrio je još kao dijete, jer i njegov je otac, Dave Grayson, bio slavni make-up artist. Poslu i profesionalnosti učio se, kaže, gledajući oca kako radi i izgrađuje odnos s filmskim ikonama kao što su Lauren Bacall, John Wayne, Rita Hayworth i Bruce Willis.

image

S Mariah Carey radio je na njenom božićnom specijalu

IMP FEATURES/IMP FEATURES/PROFIMEDIA
image

Grayson je šminkao i Toma Cruisea

NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Bez ovoga ne može

Otkrio je Grayson i bez čega kao make-up artist ne može zamisliti svoj komplet za šminkanje na 95. dodjeli nagrada Američke filmske akademije. Ima tu svega, od podloga do sjajila za usne, a možda iznenađuje što mnogi od proizvoda imaju vrlo prihvatljivu cijenu, što znači da za glamurozan izgled nije nužno potrošiti bogatstvo.

image

Bruce Grayson i njegov tim na prošlogodišnjoj dodjeli nagrada SAG

IG BRUCE GRAYSON

Primer Nanoblur (18 dolara) kod Graysona ima više uloga. Može prekriti nesavršenosti ispod šminke, a može se i staviti preko šminke za matiranje. Tekstura je prozirna i kao da uopće ne dodaje sloj, kaže vizažist. Uvijek ima pri ruci mekane spužvice za apliciranje podloge, pudera i sličnih proizvoda. Njegov su izbor Beauty Blenders, kao i Avèneova Thermal Spring Water koja je savršena za oživljavanje podloge, a to je nešto što Grayson, kako kaže, radi cijelo vrijeme.

image

Primer Nanoblur, 18 dolara

NANOBLUR
image

Avène termalna voda oživljava podlogu

Avène

Velik je fan Maybellineove maskare Sky High, jer je dugotrajna i dolazi u mnogo različitih nijansi. Što se tiče rumenila, trenutno su mu najdraža kremasta rumenila Charlotte Tilbury Matte Beauty Blush u bojama Pink Pop i Peach Pop.

image

Maybelline Sky High Mascara, 13 dolara

MAYBELLINE

Za prikrivanje nepravilnosti uvijek se oslanja na Diorov Forever Skin Correct, korektor u nijansi Warm Peach, koji odlično prekriva, lako se nanosi i daje topao sjaj u području ispod očiju. Pri šminkanju i dotjerivanju u backstageu vizažisti moraju biti iznimno brzi, a u tome im pomaže kist MAC 195 koji omogućuje precizno nanošenje proizvoda. Njime se proizvod može i tapkati i razmazivati, a suženi vrh ulazi i u nabore kože i kutove očiju. Graysona je osvojio puder japanskog brenda SuQQu koji nabavlja iz Velike Britanije. Kaže da stvara apsolutno najbolju podlogu, a sljedeći na popisu omiljenih mu je tekući Spray di sol Liquid Bronzer koji se može koristiti na licu i na tijelu.

image

Dior Forever Skin Correct, 40 dolara

DIOR
image

Za lice i tijelo - tekući bronzer Spray Di Sol, 45 dolara

SPRAY DI SOLE

Kod muškaraca nema toliko šminkanja i mnogi koriste samo podlogu ili korektor kojim nešto treba zakamuflirati. Ako je potrebna puna podloga, Graysonov omiljeni puder za muškarce je Koh Gen Do Maifanashi Moisture. Za muške usne završni touch daje Jack Black Lip Balm. Snažno hidrira, ali nije previše sjajan, čak ima polumatirajući finiš i muškarci to vole, kaže Grayson.

image

Muškarci vole Koh Gen Do puder, 79 dolara

KOH GEN DO

Njegovi najbolji prijatelji na ovakvim zbivanjima su upijajući listići, konkretno Boscia Blotting Sheets. Pinceta je obavezna, kao i aplikatori za precizno nanošenje šminke oko očiju. On bira Fran Wilson Eye Tees aplikatore koji imaju jedan ravan kraj za razmazivanje šminke, dok je drugi tanak i šiljast za precizno nanošenje.

Linker
06. svibanj 2024 23:09